AKP seçim yasaklarını tanımadı: Propagandaya devam ediyor

Yayın tarihi: 31 Mart 2019 Pazar 2:39 pm - Güncelleme: 31 Mart 2019 Pazar 2:40 pm

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından ilan edilen seçim yasaklarına rağmen, AKP ile ilgili yurt genelinde ihlal haberleri geliyor.

SMS ile propagandanın yasak olmasına rağmen, AKP Maltepe İlçe Teşkilatı mesaj ile seçim yasağını çiğnedi. Yüksek Seçim Kurulu

CHP’li belediyenin yönetimde olduğu Maltepe’de, AKP İlçe Başkanı Mehmet Erikci tarafından cep telefonuna mesaj gönderildi.

“AK Maltepe” tarafından gönderilen mesajda, “İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde AK Parti adayımız Binali Yıldırım’a, Maltepe İlçe Belediyesi’nde MHP adayımız Ahmet Baykan’a, Maltepe Belediye Meclis Üyeleri’nde MHP listelerine oy veriyoruz” ifadeleri kullanıldı.
Söz konusu ilçede CHP’nin adayı mevcut Belediye Başkanı Ali Kılıç iken, Cumhur İttifakı’nın adayı MHP’li Ahmet Baykan yerel seçimler için aday gösterildi.

YSK’NİN SMS İLE PROPAGANDA YASAĞI

SMS ile propaganda, YSK’nin seçim takvimi içerisinde de açıkça yasak olduğunu belirttiği başlıklardan biri. YSK’ye göre “Vatandaşların elektronik posta adreslerine gönderilecek mesajlar ile taşınabilir veya sabit telefonlarına sesli, görüntülü veya yazılı mesaj göndermek suretiyle propaganda yapılması yasak.”

PARTİ ÜYESİ OLMAYANLARA DA MESAJ GÖNDERİLİYOR

Maltepe’de ihlal edilen SMS ile propaganda yasağının, AKP üyesi olmayan yurttaşa da gönderilmesi dikkat çekti.