AKP YSK temsilcisi Özel: İstanbul’da seçimler yenileniyor

Yayın tarihi: 6 Mayıs 2019 Pazartesi 7:28 pm - Güncelleme: 6 Mayıs 2019 Pazartesi 9:18 pm

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerine ilişkin AKP’nin yaptığı olağanüstü itirazı görüşmek üzere toplandı. AKP’nin YSK temsilcisi Recep Özel, “İstanbul seçimleri yenileniyor” dedi.

YSK, Sadi Güven başkanlığında saat 14.30’da toplandı. Toplantıda AKP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerine ilişkin yaptığı olağanüstü itiraz görüşülecek. Kurul, 23 Nisan’da verdiği ara kararında İstanbul ilçe seçim kurullarından AKP’nin itiraz dilekçesinde yer alan iddiaların araştırılmasını istemişti. İlçe seçim kurullarından YSK’ye gelen bilgi ve belgeler toplantıda okunacak, siyasi parti temsilcileri kurula sunulan bilgi ve belgeler hakkında değerlendirmelerde bulunacak. AKP’nin YSK Temsilcisi Recep Özel ise kurul üyelerine detaylı bir sunum gerçekleştirecek.

Kritik karar öncesi YSK önünde olağanüstü hal!

AKP’nin YSK temsilcisi Recep Özel, “İstanbul seçimleri yenileniyor” dedi.

MHP YSK Temsilcisi Kürşat Türker Ercan da Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Yüksek Seçim Kurulu İstanbul Büyükşehir Belediyesi Seçimleri için AK Parti’nin yapmış olduğu olağanüstü itirazı oy çokluğu ile kabul etti. İstanbul’da seçimler yenileniyor” dedi.

AKP YSK Temsilcisi Recep Özel “Seçim Tarihi 23 Haziran 2019 Pazar” paylaşımında bulundu.

“KARARDA MAZBATANIN İPTAL EDİLMESİ DE ÇIKTI”

Kararın ardından canlı yayında açıklamalarda bulunan Özel şunları söyledi:

“9 ana başlık altında itirazda bulunmuştuk. Bunlardan özellikle sandık kurulu başkanlarının kamu görevlisi olmadığı konusunda çok ısrarlıydık. Kurul 22 tane sayım döküm cetvelinin boş olduğunu 101 tanesinin imzasız olduğunu bir de sandık kurulu başkanlarının kamu görevlilerinden seçilmediğini gerekçe göstererek kararını verdi.

Herkes hür iradesiyle karara katıldı. 7’ye 4 bir karar çıktı. Hukuki görüşleri doğrultusunda karar verdi. Biz hepsine Allah razı olsun diyoruz, hayırlısı olsun. Mazbata iptal kararı da çıktı. Seçim yenilenmesi 23 Haziran olarak belirlendi. Bir an önce seçimden çıkılması için tarih biraz öne çekildi ve 23 Haziran olarak kabul edildi. Milletimizin vereceği karara bir kez daha saygı duyacağız. Şaibe ve hukuki yolsuzluklar vardı. Seçim sonuçlarının herkesin içine sinmesi için yine milletin hakemliğine gidiyoruz.

“SEÇİMLER SADECE BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İÇİN YAPILACAK”

Siyasi partiler aynı adaylarla katılacak. Ölüm ve istifa halinde adaylarını değiştirebilecekler. Seçmen kütüklerinde ilave bir işlem yapılmayacak. Sandık kurulları kanuna uygun bir şekilde yapılacak. Şu anda sadece Büyükşehir belediyesi için seçim oldu.

SEÇİMLER SADECE BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İÇİN YAPILACAK

YSK, AK Parti’nin olağanüstü itirazını kabul ederek seçimin iptal edilmesini kararlaştırdı.

Seçimler sadece Büyükşehir için tekrarlanacak.”