AKP-Yeniden Refah görüşmesinden sonuç çıkmadı

Yayın tarihi: 23 Ocak 2024 Salı 12:43 pm - Güncelleme: 23 Ocak 2024 Salı 12:44 pm

AKP ile Yeniden Refah Partisi heyetlerinin dünkü görüşmesinde taleplerin karşılıksız kaldığı ve somut bir sonuç çıkmadığı belirtildi.

AKP ile Yeniden Refah Partisi heyetleri dün (22 Ocak) geç saatlerde bir araya geldi.

Yeniden Refah Partisi üç büyükşehirde destek karşılığı bazı ilçe belediye başkanlıklarında partisinin adaylarının desteklenmesi talebinde bulunmuştu. Duvar’dan Ceren Bayar’ın haberine göre görüşmede talepler bir kez daha karşılıksız kaldı ve somut bir sonuç çıkmadı.

Heyetlerin genel başkanlarına bilgi vermesinin ardından bu hafta içinde AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Fatih Erbakan’ın son kez bir araya gelebileceği kaydediliyor.

İşte AKP’nin Yeniden Refah’a yaptığı ‘İstanbul, Ankara ve İzmir’ teklifi

‘BİZ ADAYIMIZI ÇIKARTIRIZ’

Sözcü’den İsmail Saymaz’a konuşan Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı  AKP ile yürütülen ittifak görüşmelerine ilişkin “İstanbul, Ankara ve İzmir’de meclis üyelikleri teklif ettiler. Biz de ‘Meclis üyeliğiyle gelmeyin, kabul etmeyiz. Partimizin gücüne uygun teklif getirin ki görüşelim’ dedik. Sonra görüşme trafiği kesildi” demişti.

Mehmet Altunöz

Altunöz “Diyelim, AK Parti karar değiştirmedi. İstanbul ve Ankara’yı CHP almasın diye aday çıkarmama gibi bir karar alır mısınız?” sorusuna ise “Almayız. Biz adayımızı çıkarırız. Cumhur İttifakı içinde biz yapmamız gerekeni fazlasıyla yaptık. Yerel seçimde beka meselesi de yok” diye yanıt vermişti.

Kaynak: TELE1