AKP ve yandaşlarının beyin yakan zam gerekçeleri

Yayın tarihi: 23 Mart 2022 Çarşamba 5:13 pm - Güncelleme: 23 Mart 2022 Çarşamba 5:13 pm

İğneden ipliğe her şeye zam geldi deyimi Türkiye’de gerçek oldu. AKP’li yöneticiler her seferinde yeni bir kılıf buluyorlar. Pide zammında AKP’li vekilin somun ekmek önerisi, Et zammında “uzun kuyruklar oluşmasın diye yaptık” açıklaması kılıflardan sadece ikisi.

Türkiye’de her gün yeni bir ürüne zam geliyor. Ekonomistler gelen zamlar için “artık zamma zam dönemi başladı” yorumunu yapıyor. AKP’li yöneticiler ve yandaşları ise zamları yurttaşlara açıklamakta zorlanıyor. Et ve Süt Kurumu Genel Müdürü Osman Uzun et ürünlerine yapılan yüzde 43’lük zamma yaptığı açıklamayla beyinleri yaktı.

Uzun, et zammıyla ilgili:

Bizim fiyatlar çok düşüktü, piyasanın yüzde 66 daha altında bir fiyatımız vardı. Bu nedenle çok uzun kuyruklar oluşuyordu. Bu nedenle biz fiyatı arttırdık. Ama yine de piyasaya göre yüzde 15 daha düşük bir fiyat var. Karkas etin fiyatı 80 lira olmuş bizim 56 liradan kıyma satmamız zaten mümkün değildi.” yorumunu yaptı

AKP İstanbul Milletvekili Ahmet Hamdi Çamlı fiyat artışlarından CHP’yi sorumlu tuttu. ‘Yeliz’ lakabı ile tanınan Ahmet Hamdi Çamlı “Bu zamların oluşmasında bizim bir dahlimiz yok.  Ama En büyük dahil CHP’de” ifadelerini kullandı.

Et zammı gerekçesine akıllara zarar açıklama: Çok uzun kuyruklar oluşuyordu

 

“SORUN ÇÖZER”

UKOM’e de İBB’nin taksi teklifi 13. kez reddedildi. İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu taksi sorunu hakkında gelen soruya “Zam yapılırsa taksi bulamama sorunu çözülür” dedi.

 Aksu’nun açıklaması şöyle:

Dünyanın en pahalı akaryakıtını kullanıyoruz ama en ucuz taksi hizmetini veriyoruz. İstanbul halkı toplu taşımaya binmiyor ama ucuz olduğu için taksiye biniyor. Makul bir zam yapılırsa bu taksi bulmama sorunu da çözülmüş olur

DOĞAL GAZ ZAMMINA TASARRUF KILIFI

Doğalgaz’a gelen zamlar yurttaşları kış ortasında soğuğa mahkum etti. Enerji Bakanlığı yeni zamlar nedeniyle vatandaşın gaz tüketimini yüzde 15 kısmak zorunda kalacağını hesaplamıştı.

 

“MİNİ MİNİ”

AKP Konya Milletvekili Dr. Hüsnüye Erdoğan konutlarda kullanılan Doğalgaza gelen yüzde 25’lik zammı ‘Ama mini mini‘ diye savunmuştu.

Erdoğan’ın açıklamaları şöyle:

Geçen yıl doğalgazın birim fiyatı 1.99’du, ama şu anda 2.33. Doğalgaza zam gelmiştir ama mini mini gelmiştir

“PİDE BAYATLAR”

AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, pide fiyatlarına gelen eleştirilere, “Pide hemen bayatlayan bir üründür biliyorsunuz ama somun ekmek hemen bayatlamaz” yorumunu yapmıştı.