AKP ve MHP’den, Cerrahpaşa’ya telafisi mümkün olmayan darbe

Yayın tarihi: 22 Ekim 2020 Perşembe 7:57 am - Güncelleme: 22 Ekim 2020 Perşembe 7:57 am

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nin bitişiğindeki arazi AKP ve MHP oylarıyla sosyal kültürel tesis alanına dönüştürüldü. İstanbul Üniversitesi ve Hazine’ye ait arazi şu an yol ve otopark olarak kullanılıyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi’nde depreme karşı yenileme sürecinde olan İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nin bitişiğindeki arazi olumsuz görüşlerine rağmen AKP’li ve MHP’li Meclis üyelerinin oylarıyla sağlık tesisinden çıkarıldı. 900 metrekarelik arazi sosyal kültürel tesis alanına dönüştürüldü.

Cumhuriyet’ten Hazal Ocak’ın haberine göre, AKP’li Fatih Belediyesi tarafından hazırlanan ve İBB Meclisi ekim ayı oturumlarına gelen teklifte kısmen “park”, kısmen “Üniversite Sağlık Tesisleri” ve kısmen de “Yol” alanında kalan arazinin 2 kat yapılanmalı ‘Sosyal Kültürel Tesis Alanı’na alınması istendi.

Teklifin ilçe belediyesi meclisinde oy çokluğuyla kabul edildiği anımsatıldı. İstanbul Üniversitesi ve Hazine’ye ait arazi şu an yol ve otopark olarak kullanılıyor.

‘TELAFİSİ MÜMKÜN OLMAYABİLİR’

Teklife Ulaşım Planlama Müdürlüğü ile Yeşil Alan ve Tesisler Yapım Müdürlüğü olumsuz görüş bildirdi. Değişikliğin ‘sağlık tesisi ve park alanı’nı azalttığına dikkat çekilen teklife alınması gereken tüm kurum görüşlerinin alınmadığı da not düşüldü.

Yazıda özetle, “Metro hattının istasyon alanı ile teklife konu alanın doğrudan etkileşim içinde olması nedeniyle Ulaşım Planlama Müdürlüğü ve Raylı Sistemler Daire Başkanlığı görüşleri alınmadan konunun değerlendirilmesi durumunda ileride telafisi mümkün olmayan sonuçların ortaya çıkabileceği” vurgulandı.

AKP’li Meclis üyelerinin oylarıyla kabul edildi.