AKP ve MHP kredi kartı icralılarının sorunlarını gündeme aldırmadı

Yayın tarihi: 23 Mart 2023 Perşembe 6:38 pm - Güncelleme: 23 Mart 2023 Perşembe 6:38 pm

İYİ Parti’nin kredi kartı borcu nedeniyle icralık olan yurttaşların sorunlarının tespit edilmesi amacıyla verdiği araştırma önergesinin görüşülmesi talebi AKP ve MHP tarafından reddedildi.

İYİ Parti, “Kredi ve kredi kartı borcu nedeniyle haklarında icra işlemi yapılan vatandaşların sorunlarının tespit edilerek alınması gereken önlemlerin belirlenmesi” amacıyla verdiği meclis araştırma önergesinin görüşülmesi talebiyle TBMM Genel Kurulu’na grup önerisi verdi. Önerge, AKP ve MHP’nin oylarıyla reddedildi.

“MİLLETİN ÜÇ KAT FAKİRLEŞMESİNİ BİR İCRAAT OLARAK ANLATIYORSUNUZ”

Önerge hakkında konuşan İYİ Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar şu ifadeleri kullandı:

“Son dönemde özellikle kredi kartı borçları rakamsal olarak 4 milyon 130 bin adede çıktı. 24 milyon da kredi kartlarından dolayı açılmış dosya var. Aynı şekilde ödenen toplam rakam yüzde 83 artarak 215 milyardan 429 milyara çıktı. Açlık sınırının 9 bin 425 liraya ulaştığı bugün asgari ücret 8 bin 500 lira. 2002’de iktidara geldiğinizde 2,2 milyon kişi sosyal güvenlik kurumlarından geçiniyor. Her aile 4 kişi olsa 8 milyon kişi sosyal güvenlik kurumlarından geçiniyor. Bugün 6,3 milyon diyorsunuz. Bunu dörtle çarptığınız zaman 24 milyon kişi bugün sosyal güvenlik kurumlarından geçiniyor. ‘Eğer Millet İttifakı yarın seçimi kazanırsa bu sosyal yardımların tamamı kesilir’ diye tehdit ediyorsunuz.

Milletinin 3 kat fakirleşmesini bir icraat olarak anlatıyorsunuz. ‘Bu sene 100 milyarın üzerinde sosyal güvenlik harcamalarına rakam ayırdık’ diyorsunuz. Herhalde yoksul sayısını artırmakla övünen ülke olarak tarihe geçeceksiniz. Yoksul ülkeler sıralamasında 101’inci sıradayız. Ürettiğimiz gayri safi milli hasılanın yüzde 80’inini yüzde 20 paylaşıyor, yüzde 20’yi de yüzde 80’ni paylaşıyor. Özellikle orta gelir grubunun muhakkak güçlendirilmesi lazım. Gelir adaletsizliğine, fırsat eşitsizliğine son verilmesi lazım.”

‘Kızılay’ın amaç dışı faaliyetleri araştırılsın’ önerisi AKP ve MHP oylarıyla reddedildi!