AKP Trabzon vekili: Arap turistlerden rahatsız olanlar vatan haini

Yayın tarihi: 25 Temmuz 2022 Pazartesi 2:07 pm - Güncelleme: 26 Temmuz 2022 Salı 12:13 am

AKP Trabzon Milletvekili Bahar Ayvazoğlu, sosyal medyada Trabzon’daki Arapça tabelalara ve Arap turistlerin sayısına tepki gösteren vatandaşları vatan haini ve ırkçı diyerek hedef aldı. Ayvazoğlu, “Yılların emeği ile çıkmış bu tabloyu bir avuç ırkçıya vatan hainine yedirmeyiz” dedi. 

Trabzon’a dikkat çeken bir Arap turist akını yaşanıyor. Araplar, kentin en işlek caddelerinde neredeyse Türklerden daha fazla görünür oldu. Sosyal medyada birçok kişi kentteki görüntüleri paylaşarak duruma tepki gösterdi. Görüntülerde Arapça tabelaların fazlalığı da dikkat çekti.

Sosyal medyadaki tepkilerin ardında AKP Ortahisar İlçe Başkanı Selahaddin Çebi, Araplara gül dağıttı. Çebi’nin gül dağıtmasından sonra Trabzon Milletvekili Bahar Ayvazoğlu da, sosyal medya hesabından yayımladığı video ile Arapça tabelalar ve Arap turistlerin fazlalığına tepki gösteren vatandaşları hedef aldı. Ayvazoğlu, sosyal medyada bir Arap düşmanlığı olduğunu belirterek, “Arap turistleri hedef alan açıklamalar manidar olduğu kadar şüphelidir. Kim bu provokatörler” dedi.

Trabzon’da AKP’li başkan Araplara gül dağıttı!

“ULUSAL EKONOMİYİ DARBELERE MAKSATLI BİR GİRİŞİMİN FAİİLLERİ”

Ayvazoğlu, tepki gösterenlerin ulusal ekonomiye darbelere maksatlı bir girişimin failleri olduğunu da iddia ederek, “Yılların emeği ile çıkmış bu tabloyu bir avuç ırkçıya vatan hainine yedirmeyiz” dedi. Ayvazoğlu şunları sarf etti:

“Arap coğrafyasından gelen turistlerin katkısı hepimizin malumu. Bu Türk turizminin geleceği ve gelir artırılması için önemli faktör. Doğu Karadeniz, Arap ülkelerinin vatandaşları için önemi oldukça fazla olan yeşillik yaylalarla doğal çekiciliği merkezi durumda. alt yapı yatırımları çok büyük emeklerle oluşturuldu. Meyvelerini toplamaya başladık. Özellikle Körfez ülkelerinden yüzbinlerce turistin tercihi oldu şehrimiz. Arap turistlerin özellikle tercih ettiği Cenevre ile yarışıyor Trabzon. Her şey planladığı gibi gittiği ekonomik atmosferin canlandığı dönemde sosyal medya üzerinden püskürtülen Arap düşmanlığı Arap turistleri hedef alan açıklamalar manidar olduğu kadar şüphelidir. kim bu provokatörler? Açıkçası ben bunları bir ırkçıdan da ibaret diye düşünmüyorum. Bana daha çok ulusal ekonomimizi darbelere maksatlı operasyonel bir girişimin failleri gibi geliyor. Bana daha çok rakip ülkelerin turizm ajanları gibi geliyor. Yılların emeği ile çıkmış tabloyu bir avuç ırkçıya vatan haine yedirmeyiz. Hadlerini bilsinler. O rahatsız olanların misafirlerimizi hedefe koyanların bu şehre yardımları var mı?

“KARŞILIKSIZ KALMAYACAK. HERKES AYAĞINI DENK ALSIN”

Turizmde etnisite olur mu? Milliyeti olur mu? Efendim Arapça tabelalar varmış. Eee? Esnafımız nasıl anlaşıp satacak malları. Bodrum’da Antalya’da ağırlık müşteri kitlesi Almanca ne biliyim yahut İngilizce tabelalar üzerinde de rahatsız oluyor musunuz beyler. Bu hedef alınması karşılıksız kalmayacak.Herkes ayağını da denk alsın.”