AKP suya zam yaptı, vatandaş sokağa döküldü!

Yayın tarihi: 29 Mayıs 2019 Çarşamba 7:36 pm - Güncelleme: 29 Mayıs 2019 Çarşamba 7:36 pm

Samsun’da, AKP’li belediyenin suya yaptığı yüzde 25’lik zammı protesto etmek için DİSK Emekli Sen üyeleri eylem düzenledi. Üyeler, “Seçimden önce sizi kandırmak için suyu ucuzlattım, şimdi suya zam yapıyorum. Sizleri çocuk gibi kandırdım’ demektir” diyerek suya uygulanan zamma isyan etti.

DİSK Emekli Sen üyeleri, “Yeni belediye başkanının seçilir seçilmez suya zam yapmış olması AKP belediyeciliğini anlamak açısından önemli bir kriterdir. Bu zammın hiçbir gerçekçi dayanağı yoktur. Bu Samsun halkının aklıyla alay etmektir. ‘Seçimden önce sizi kandırmak için suyu ucuzlattım, şimdi seçimi kazandım ve suya zam yapıyorum. Sizleri çocuk gibi kandırdım’ demektir” ifadelerini kullandı.

ZAM TARTIŞMASI BÜYÜYOR

Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından suya yüzde 25, sayaç bakım ve okuma bedeline ise yüzde 150 zam yapılmasına ilişkin tartışma büyüyor. Samsun Büyükşehir Belediyesi önünde toplanan DİSK Emekli-Sen üyeleri, seçimlerden hemen önce su fiyatlarını yüzde 15 ucuzlatan seçimden sonra ise yüzde 25 zam yapan AKP yönetimindeki belediyeye tepki gösterdi. DİSK Emekli-Sen Samsun Şube Başkanı Tacettin Tan, belediye önünde gerçekleştirilen basın açıklamasında, “Su fiyatlarını her ay arttıracak bir karara imza atılmasını anlamak mümkün değil. Bu Samsun halkının aklıyla alay etmektir. ‘Seçimden önce sizi kandırmak için suyu ucuzlattım, şimdi seçimi kazandım ve suya zam yapıyorum. Sizleri çocuk gibi kandırdım’ demektir” dedi.

EMEKLİLER ZOR DURUMDA

Tan, “Seçimi kazanarak yönetime gelen muhalefet partilerine mensup belediyeler bir bir suyu ucuzlatırken, Samsun’un yeni belediye başkanının seçilir seçilmez suya zam yapmış olması AKP belediyeciliğini anlamak açısından önemli bir kriterdir. Bu zammın hiçbir gerçekçi dayanağı yoktur. Zaten diğer illerden daha pahalı olan Samsundaki su fiyatlarının yükseltilmesi halkımızı ve özellikle emeklileri ekonomik olarak zor duruma sokmuştur” ifadelerini kullandı.