AKP Sözcüsü Ömer Çelik: Kadın cinayetlerinin politik bir tartışma konusu olmaması lazım

Yayın tarihi: 28 Ekim 2021 Perşembe 8:44 pm - Güncelleme: 7 Mart 2022 Pazartesi 2:32 pm

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, partisinin MYK gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu. Şebnem Şirin’in öldürülmesine ilişkin de konuşan Çelik, “Daha bu acı haber duyulur duyulmaz birilerinin bunu hemen politik tartışmaya dönüştürmeye çalışması doğru değil. Bu son derece insani bir konu, canımızı yakan konu. Bunun politik bir tartışma konusu olmaması lazım” dedi.

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, partisinin MYK gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu. Açıklamaların ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Çelik, “Kadın cinayetlerinin politize edilmesi hakkında neler söylersiniz?” sorusuna şu yanıtı verdi:

“Bazı meseleler var bu meselelerde ortak duyarlılık oluşturmak çok önemli. Kadına yönelik şiddet ve kadın cinayetleri böyle bir mesele. Daha bu acı haber duyulur duyulmaz birilerinin bunu hemen politik tartışmaya dönüştürmeye çalışması doğru değil. Bu son derece insani bir konu, canımızı yakan konu. Bunun politik bir tartışma konusu olmaması lazım”

Erkek arkadaşı tarafından boğazı kesilerek öldürülen Şebnem Şirin’in ölümüne ilişkin olarak Çelik, şunları söyledi:

“Şebnem Şirin’e Allah’tan rahme diliyorum. Yargılama sürecini de yakından takip edeceğimizi bir kere daha tekrar ediyorum. Kadın cinayetleri hepimizi sarsmaya ve içimizi mahvetmeye devam ediyor. Çok güçlü bir mücadele verilmesi gerektiğini bir kere daha gösteriyor. Bu çok boyutlu bir mücadele. Bu konuda biz parti olarak örgütlerle, bileşenlerle yakın temas içerisindeyiz. Gerek yasal düzenlemeler konusunda gerek alınacak önlemler noktasına çok önemli adımlar attık. Caydırıcılık anlamında çok ileri yasal düzenlemeler getirdik”

Şebnem Şirin’in cenazesi toprağa verildi