AKP Sözcüsü Ömer Çelik: Sürekli biz kazandık diyorlar…

Yayın tarihi: 7 Nisan 2019 Pazar 11:57 am - Güncelleme: 7 Nisan 2019 Pazar 10:51 pm

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, CHP’nin adayı Ekrem İmamoğlu’nun önde götürdüğü İstanbul seçimi hakkında konuştu. Çelik, “Sürekli biz kazandık diyorlar. O zaman bu telaşınız niye? Niçin bu kadar yüksek bir adrenalin ile cevap verme gereği hissediyorsunuz? Eminseniz bırakacaksınız. Yargı denetimi çevresinde sayılacak ve ortaya çıkacak” dedi.

Bazı konuları açıklığa kavuşturmamız gerekiyor. Kasten kafa karıştırmaya dönük unsurları takip ediyoruz. Her gün yeni bir kılıkta önümüze bir takım açıklamalar geliyor. CHP’nin İstanbul adayı hukuki ve yasal olan itiraz sürecini illegal ve temelsiz göstermeye çalıştı.

İtiraz sürecini küçümsemeye çalışıyorlar. AK Parti’nin kaybolmuş oyları ve diğer partilerin kaybolmuş oyları kayda geçmektedir. Demokrasinin kutsalı olan sandığa sahip çıkma mücadelesinden neden rahatsız olunuyor?

Sürekli biz kazandık diyorlar. O zaman bu telaşınız niye? Niçin bu kadar yüksek bir adrenalin ile cevap verme gereği hissediyorsunuz? Eminseniz bırakacaksınız. Yargı denetimi çevresinde sayılacak ve ortaya çıkacak.

Hepimizi var eden zemin hukuk sayesinde var olmuyor mu? Varlığımızı borçlu olduğumuz hukuk zemini burada süreci idare etmektedir. Bir siyasetçi eğer sürece saygı göstermiyorsa sonuca da saygı göstermiyordur.

Sürece saygı göstereceksiniz. Siyasetin varlık sebebi milletin taleplerini siyasal temsile dönüşmektir.

Sürecin patronu YSK’dır. Onlar karar verecek. Kendi siyasetimiz temel prensibi olarak, seçime giderken ne kadar vatandaşın sesini dinliyorsak, iktidara geldiğimizde de vatandaşımızın sesini dinliyoruz.

Fakat enteresan olan şu hem merkezi yönetim hem yerel yönetim seçimlerinde 15 yıldır vatandaşın hiçbir şekilde 1. parti yapmadığı CHP, aynaya bakmıyor.

Her seçimden sonra CHP’nin yöneticilerinin vatandaş AK Parti’ye ne mesaj verdi sorusuna odak noktası yapması, AK Parti’ye göre pozisyon aldıklarını gösteriyor.

Açıkça YSK’yı tehdit eden, ‘bu işin altında kalırsınız’ mesajı veren bir tavır içine girdiler. Anayasa ile yine kavga ediyorsunuz. Milletin verdiği irade ile yine kavga ediyorsunuz. CHP, YSK’yı baskı altında bırakıyor. Telkin ve tehdit içeren bu açıklamalarınız suçtur. Açık bir şekilde söylüyorum. Hesap makinesi ile gezeceğinize Anayasa ile gezin. Kürsüye çıkarken anayasa ile çıkmanızda, kürsüde konuşurken de anayasanın 138. maddesinin önünüzde olmasında fayda var.

NETANYAHU

AKP Sözcüsü Çelik Netanyahu’nun Batı Şeria ile ilgili sözlerine ilişkin, “İsrail Başbakanı, yine pervasız saldırganlığını ortaya koydu. İsrail Başbakanının yaptığı resmen dünyada büyük çatışmaları tetikleyecek, büyük gerilimlere imza atacak bir olaydır” dedi.