AKP Sözcüsü Çelik’ten İran’a ‘Erdoğan’ tepkisi: Saygılı olun

Yayın tarihi: 12 Aralık 2020 Cumartesi 1:43 pm - Güncelleme: 12 Aralık 2020 Cumartesi 1:43 pm

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, Dağlık Karabağ kutlama töreninde okuduğu şiir nedeniyle AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’a tepki gösteren İranlı siyasetçilere, “Haddini aşan İranlı siyasetçiler Cumhurbaşkanımız hakkında konuşurken saygılı olmalıdır” diyerek seslendi.

Azerbaycan’ın Dağlık Karabağ kutlama törenine katılan AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın okuduğu şiir, İran ve Türkiye arasında krize neden oldu.

İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif, “Kimse Erdoğan’a, Bakü’de yanlışlıkla okuduğu şiirin, Aras Nehri’nin kuzey bölgelerinin İran’ın ana topraklarından zorla ayrılmasına atıfta bulunduğunu söylememiş! İran Cumhuriyeti’nin egemenliğine zarar verdiğini fark etmedi mi acaba?” ifadelerini kullanmıştı. İran ayrıca, Tahran Büyükelçisi Derya Örs’ü de Erdoğan’ın okuduğu şiir nedeniyle İran Dışişleri Bakanlığı’na çağırmıştı.

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, sosyal medya hesabından İran’a, “Haddini aşan İranlı siyasetçiler Cumhurbaşkanımız hakkında konuşurken saygılı olmalıdır. İran’ın zor zamanlardaki dostu Cumhurbaşkanımıza saldıranlar, kendi ülkelerinin düşmanlarını sevindiriyorlar” sözleriyle tepki gösterdi.

“PUSULALARIN KAYBETMİŞLER”

Çelik’in şöyle devam etti:

Bazı İranlı siyasetçilerin Cumhurbaşkanımız hakkında kullandığı çirkin dili kınıyoruz. Bu İranlı siyasetçiler İran’ı her zaman dost ve kardeş ülke olarak gören Cumhurbaşkanımızla, İran’ın düşmanlarını birbirine karıştıracak kadar pusulalarını kaybetmişler.

İran’ın karşı karşıya kaldığı yaptırımlar ve dayatmalar karşısında herkes susarken, sesini yükselten sadece Cumhurbaşkanımız olmuştur. Cumhurbaşkanımız kardeş İran’a yapılan haksızlıklara her zaman karşı çıkmıştır.

Haddini aşan İranlı siyasetçiler Cumhurbaşkanımız hakkında konuşurken saygılı olmalıdır. İran’ın zor zamanlardaki dostu Cumhurbaşkanımıza saldıranlar, kendi ülkelerinin düşmanlarını sevindiriyorlar.

NE OLMUŞTU?

Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de düzenlenen törene katılan Erdoğan, “Aras, türküsünü daha güçlü çığıracak. Karabağ şikestesini okuyan nefesler daha yüksek daha güçlü çıkacaktır” ifadelerini kullanarak, şu dizeleri okumuştu:

“Aras’ı ayırdılar
Kum ile doldurdular;
Ben senden ayrılmazdım
Zor ile ayırdılar,
Ay Lâçin, can Lâçin,
Men sene kurban Lâçin”