AKP Sözcüsü Çelik’ten erken seçim açıklaması

Yayın tarihi: 13 Ekim 2020 Salı 10:21 pm - Güncelleme: 13 Ekim 2020 Salı 10:21 pm

AKP Sözcüsü Çelik erken seçim iddialarına yönelik yaptı. Çelik, “Erken seçim vatandaşın ne işine yarayacak.” diyerek iddiaları reddetti.

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, erken seçim tartışmalarına ilişkin olarak verdiği yanıtta, “Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi yaşayacaktır. MHP sözünün eridir. 2023’te Cumhurbaşkanı adayımız Recep Tayyip Erdoğan’dır” sözleri için MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye teşekkür etti. Çelik, “Erken seçim vatandaşın ne işine yarayacak” diyerek seçim tartışmalarını da reddetti.

Çelik, “Cumhur İttifakı için erken seçim söz konusu değildir. Sayın Bahçeli net bir şekilde açıklamıştır. Bu açıklama için sayın Bahçeli’ye, MHP camiasına bir kez daha teşekkürlerimiz iletiyoruz. Erken seçim vatandaşın ne işine yarayacak? Seçim demek siyasetçinin enerjisini başka alana ayırmak demek” ifadesini kullandı.

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki MYK toplantısının ardından yaptığı açıklamada, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun Bahçeli’ye çağrısının ardından gündeme gelen erken seçim tartışmalarına ilişkin konuştu.

Çelik, Bahçeli’nin erken seçimle ilgili sözlerini hatırlatarak, “Cumhurbaşkanımız erken seçimle ilgili özel bir değerlendirme yapmadı ama her seferinde 2023 seçimlerine hazırlık konusunda talimatları oluyor. Cumhur İttifakı için erken seçim söz konusu değildir. Sayın Bahçeli net bir şekilde açıklamıştır. Sayın Bahçeli, Cumhur İttifakı’nın adayının sayın Cumhurbaşkanımız olduğunu ifade etmiştir. Bu açıklama için sayın Bahçeli’ye, MHP camiasına bir kez daha teşekkürlerimiz iletiyoruz. Erken seçim vatandaşın ne işine yarayacak? Seçim demek siyasetçinin enerjisini başka alana ayırmak demek” diye konuştu.