AKP Sözcüsü Çelik: Cumhurbaşkanı Erdoğan 23 Nisan oturumuna katılmayacak

Yayın tarihi: 21 Nisan 2020 Salı 6:29 pm - Güncelleme: 21 Nisan 2020 Salı 6:51 pm

MYK toplantısının ardından açıklamalarda bulunan AKP Sözcüsü Ömer Çelik, AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 23 Nisan oturumuna katılmayacağını söyledi.

MYK toplantısının ardından AKP Sözcüsü Ömer Çelik açıklamalarda bulundu.

Ömer Çelik’in açıklamalarından satır başları;

Normal bildiğimiz hayatta köklü değişiklikler oldu. Bütün bildiğimiz normaller anormal hale geldi. Pozitif kavramı bile değişti. 2. dünya savaşı sonrası en büyük kriz ile karşı karşıyayız. Koronavirüs, 2 dünya savaşı sonrasında alınan tüm kararları sorguladı. Türkiye’nin doğru tutumu bundan sonra da tartışılacak.

En çarpıcı konulardan bir tanesi AB içerisindeki tartışmalar. Bugün İtalya ve İspanya AB’nin kendilerine yardım etmediklerini söyledi. AB, ‘yardım götürmekte geç kaldık’ dedi. Efsanevi Avrupa dayanışmasının virüs karşısında darmadağın olduğu görüldü.

Dünya artık bundan sonra temel insani konuları ele alacak.

Ulusal mücadelenin tamamlayıcısı küresel mücadeledir.

Sağlıkta gerçekleştirdiğimiz devrim, Türkiye’yi bu konularda son derece hazırlıklı hale getirmiştir. Ülkemiz bu salgına hazırlıklı yakalandı. Salgına diğer ülkelerden daha hazırlıklı yakalandık. Gelişmiş ülkelerin sağlık politikaları insan odaklı değil.

YURTDIŞINDAKİ TÜRKLERİN TAHLİYESİ

71 ilde 172 öğrenci yurduyla yurt dışından getirdiğimiz vatandaşlarımızın karantinada olmasını sağladık. 25 binden fazla vatandaşımız Ramazan Bayramı’nı geçirmek üzere Türkiye’ye getirilecek. Ülkemize gelmek isteyen vatandaşlarımızı getireceğiz.

Başakşehir Şehir Hastanesi salgınla mücadelemizi güçlü hale getirecek, Atatürk Havalimanı ve Sancaktepe’deki hastaneler gücümüzü daha da artıracak.

BELEDİYELERDE YARDIM TARTIŞMASI

Kimsenin ekmek dağıtması engellenmiyor. Genelgelere uyulması yasakçı değil vatandaşın ihtiyacını karşılamaktır. Planlama yapılmazsa salgınla mücadelenin ruhuna aykırı olur. Merkezi koordinasyonla bu iş yönetilmeli. Vatandaşa giden yardımın üstüne parti damgası vurmaya gerek yok. Parti damgası vurmak için hizmeti zaafa uğratıyorlar.

TÜRKİYE’NİN SALGIN YARDIMLARI

Mücadele tek başına verilmez diğer ülkelere katkıda bulunulmalı. İnsani odaklı yeni bir küreselleşme ortaya çıkacak. 44 ülkeye virüsle mücadele kapsamında yardımda bulunduk

KKTC’nin tüm ihtiyaçları karşılanmaktadır. Türkiye Cumhuriyeti KKTC’nin her şekilde yanındadır. Yalan haber kara borsası kurulmuş, bunlarla mücadele ediyoruz

‘BAYRAM SONRASI NORMALLEŞMEYE BAŞLAYABİLECEĞİZ’

Bayram sonrası normalleşmeyi konuşmaya başlayabileceğiz. Bunun gerçekleşmesi tedbirlere uymamıza bağlı.

23 NİSAN KUTLAMALARI

Cumhurbaşkanımız 23 Nisan oturumuna katılmayacak. Meclis Başkanımız çok güzel bir çağrı yaptı. O gün saat 21’de hepimiz camlardan pencereden İstiklal Marşımızı okuyacağız.

İNFAZ YASASI

CHP siyasi tarihi boyunca çok kez AYM’ye başvuru yaptı. Alakasız bir şekilde birisi suç işlediği zaman bu düzenlemenin neticesi gibi sunulmaya çalışıyor. ”