AKP sokak hayvanları taslağını tamamladı

Yayın tarihi: 12 Haziran 2024 Çarşamba 4:49 pm - Güncelleme: 12 Haziran 2024 Çarşamba 4:49 pm

AKP sokak hayvanları ile ilgili yaptığı çalışmayı tamamladı. İlk taslakta bulunan uyutma ve ötenazi seçeneklerinin yeni taslakta olup olmadığı bilinmiyor.

AKP Grup Başkanvekili Bahadır Yenişehirlioğlu, Meclis’e gelmesi beklenen hayvan yasasına dair açıklamada bulundu.

Yenişehirlioğlu, “Saldırgan/Başıboş Köpek Sorununun çözümüne yönelik bir süredir yürüttüğüm çalışmayı tamamlamış bulunuyorum. Hazırlamış olduğum dosyanın bir örneğini Grup Başkanımız Sayın Abdullah Güler’e bir örneğini de Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanımız Sayın Vahit Kirişci’ye bugün takdim ettim” açıklamasında bulundu.

BAKAN TUNÇ: HAYVANLAR CAN DOSTUMUZ

Öte yandan bugün Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, “Önemli olan orta yolu bulmak. Hayvanlar bizim can dostumuz” diyerek şunları söylemişti:

“Hayvanların korunmasını konusunda hassas olduğumuzu belirtmek istiyorum. Sokakta başıboş köpeklerin insanlara zarar verdiği konuları da üzülerek öğreniyoruz. Sabahları namaza gidemeyen yaşlılar, vatandaşlarımız var. Sokaklarımızın da korunaklı olması lazım. İnsan sağlığı da hayvan sağlığı da önemli. Orta yolu TBMM’nin bulacağına inanıyoruz. Bu konuda taslak çalışması netleşmeden şu olacak dememiz mümkün olmaz ama insan sağlığını korumak için tedbirlerin alınması lazım. Bu konuda görevli kişilerin net bir şekilde belirlenmesi lazım. Barınakların yapılması için maddi destekler oluşturulması gerekiyor. Milletvekillerimiz en doğru kararı verecektir”

Kaynak: HABER MERKEZİ