Özelleştirilmedik bir deniz kalmıştı AKP onu da yaptı

Yayın tarihi: 10 Mart 2022 Perşembe 7:50 am - Güncelleme: 11 Mart 2022 Cuma 10:15 am

AKP iktidarı karayı bitirdi, denizleri de satmaya başladı. Fabrika, kamu taşınmazı, arazi gibi birçok özelleştirmeye imza atan AKP iktidarı bu defa Marmara Denizi Tekirdağ sahilini özelleştirmeye karar verdi.

AKP şimdi de deniz sattı

AKP iktidarı karayı, ormanları, zeytinlikleri bitirdi deniz satıyor

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla Resmi gazetede dün yayımlanan kararlar ile, Elektrik Üretim AŞ’ye ait (EÜAŞ) Tekirdağ Doğalgaz Kombine Çevrim A ve B santralları ile bu santrallerin kullanımında bulunan taşınmazlar da özelleştirme kapsam ve programına alındı.

1 milyar 757 milyon TL’lik yeni özelleştirme!

Bu kapsamda devletin hüküm ve tasarrufu altında bulunan deniz alanları ise “işletme hakkının verilmesi” yöntemiyle özelleştirilecek. Özelleştirme işlemi 31 Aralık 2025 tarihine kadar tamamlanacak.

Ayrıca Mülkiyeti Maliye Hazinesi’ne ait Ankara Etimesgut’taki dört taşınmaz ile İstanbul Tuzla’daki bir taşınmaz da özelleştirme kapsamına alındı.

AKP’NİN DENİZ SATMASINININ DIŞINDA BİRÇOK TAŞINMAZ DA VAR

Öte yandan mülkiyeti Türkiye Şeker Fabrikaları AŞ’ye ait özelleştirme kapsam ve programında bulunan Ağrı Eleşkirt, Erzincan Çayırlı ile Yozgat Kadışehri’ndeki taşınmazlar için imar plan değişiklikleri yapıldı.

Kapatılan TEKEL’e ait Balıkesir Savaştepe’deki taşınmazlar için de plan değişiklikleri onaylandı. Mülkiyeti Maliye Hazinesi adına kayıtlı olan İstanbul Ataşehir’deki taşınmaza ilişkin plan değişikliğine yapılan itirazlar reddedildi. Planlarda yapılan değişikliklerin ardından bu taşınmazlar da önümüzdeki günlerde özelleştirilecek.

İŞTE O KARARLAR

Tekirdağ, Marmara Ereğlisi Sultanköy Maliye arazilari ve deniz sahili kullanım hakkı santrale verildi.

Özelleştirmeye Karşı Alternatifler