AKP, “Öğretmenlik Meslek Kanunu’na” ilişkin yasa teklifini Meclis Başkanlığı’na sundu

Yayın tarihi: 31 Aralık 2021 Cuma 12:34 pm - Güncelleme: 31 Aralık 2021 Cuma 12:34 pm

AKP, 12 maddelik “Öğretmenlik Meslek Kanunu’na” ilişkin yasa teklifini TBMM Başkanlığı’na sundu.

Teklifle; öğretmenliği kariyer haline getiren düzenleme, uzman, başöğretmenlik unvanı da vererek maaşlarına bin ve 2 bin TL artış vermeyi öngörüyor. Ayrıca, kanunun yayımlandığı tarihte uzman öğretmen ve başöğretmen unvanını haiz olanların haklarının ise korunması öngörülüyor.

“Öğretmenlerin statüleri, kendilerine verilen görev ve yetkiler ile bu görevlerin karşılığı olan haklar bağlamında şekillenmektedir. Bu düzenlemeyle; eğitim öğretim hizmetlerinin, millî eğitimin genel amaç ve temel ilkeleri doğrultusunda etkin ve verimli olarak hayata geçirilmesinin yanında, bu hizmetleri yerine getiren öğretmenlerin iş doyumuna ulaşması hedeflenmiştir” denildi.

Yasa teklifinde, “Bu doğrultuda mevzuatımızda var olan öğretmenlik mesleğinin gerektirdiği hukuksal zemini önemli oranda karşılayan düzenlemeler yanında Kanun Teklifimizle, mesleğe girişten itibaren öğretmenlik mesleğinin önemiyle uyumlu bir kariyer sisteminin kurulması ve bu kariyer sistemiyle alakalı yeni özlük haklarının belirlenmesi öngörülmektedir” denildi.

Öğretmenlerde alan değişikliği takvimi belli oldu