AKP’li Milletvekilinden bir çıkış daha: Zihin kundakçılığı

Yayın tarihi: 6 Ağustos 2019 Salı 11:56 am - Güncelleme: 6 Ağustos 2019 Salı 12:23 pm

Geçtiğimiz günlerde sosyal medyada paylaşılan ve çocuklara tekbir eşliğinde “Yahudilere ölüm, Filistin kurtulacak, Ayasofya açılacak” dedirtilen o görüntülere tepkiler yağmaya devam ediyor.  AKP İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu  tepki gösterdi. Yeneroğlu  sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, görüntüler için ‘Zihin kundakçılığı ‘ ifadesini kullanarak ,”Elbette bir suç, bir vahşet” dedi.

Geçtiğimiz günlerde sosyal medyada paylaşılan bu görüntüler kamuoyunda tepkilere neden olmuştu.  Görüntülerde çocuklar ‘Yahudiler!” diye atılan bir slogana çocuklar “Ölüm!” yanıtını veriyordu. Ardından da slogancı “Filistin” diyor ve çocuklar “Kurtulacak” karşılığını veriyordu. Çocuklara “Ayasofya açılacak” sloganları da attırılıyordu.

Tekbir getiren çocuklar: Yahudilere ölüm, Ayasofya açılacak

O görüntülere AKP İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu  tepki gösterdi. Yeneroğlu  sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, görüntüler için ‘Zihin kundakçılığı ‘ ifadesini kullanarak ,”Elbette bir suç, bir vahşet” dedi.

“Ciddiye almayanlar Yeni Zelanda,Norveç ve ElPaso sonuçlarına baksın.” diyen Yeneroğlu açıklamalarını şöyle sürdü:

“Bu zihin kundakçılığı elbette bir suç, bir vahşet. Ciddiye almayanlar Yeni Zelanda,Norveç ve ElPaso sonuçlarına baksın.Karşılıklı nefretten beslenen ve ‘Bir insanı haksız yere öldüren,bütün insanlığı öldürmüş gibidir’ ilahi ölçüsünden nasibini almamış ortamları göz ardı edemeyiz.

Aslında bir utanç durumu

Başka marjinal örnekler ortaya koyup, ama ‘onlar’ da öyle yapıyor diyecek olanlar çıkacaktır maalesef. Aslında bir utanç durumu. Ama o kişilere tek söyleyeceğim: Farkınız olsun. Olmayacaksa ve örneklerini verdiğiniz onlar kimse, herhangi bir farkınızın olmadığını bilin!

 

AKP’li vekil de isyan etti: Bu nazilerin dili

Nefretin yayılması teşvik edilmiş

Nefret tellâlları göz ardı edilerek bana dokunmayan bin yaşasın mantığıyla hareket edilirse, nefretin yayılması teşvik edilmiş olur. Nefret suçlarıyla mücadeleyi azınlıklara kalmamalı! Medya, siyaset ve sivil toplum el birliğiyle nefret suçlarına karşı sesimizi yükseltmeliyiz!”