AKP milletvekili oğlundan Bülent Arınç’a tepki

Yayın tarihi: 20 Kasım 2020 Cuma 1:07 pm - Güncelleme: 20 Kasım 2020 Cuma 1:10 pm

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu (YİK) Üyesi Bülent Arınç, dün akşam çıktığı bir televizyon kanalında tartışma yaratacak sözlere imza attı. “Kavala’nın tutuklu kalmasına hayret ediyorum, Demirtaş’ın da tahliyesi olabilir” diyen Arınç suçu hakim ve savcılara attı. AKP’den ve MHP’den gelen tepkiler üzerine Arınç’ın oğlu “Babamın açıklamaları, AK Parti ya da Cumhurbaşkanı’nı bağlamaz” açıklamasında bulundu. TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ ise konu hakkında  “Kavala ve Demirtaş’ı sanki başkası tutuklatmış gibi davranıyorlar. Suçu yargıdaki Pelikancılar ve ülkücülere yıkıp hukuk reformu ve demokrasicilik oynayacaklar” yorumunda bulundu.

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu (YİK) Üyesi Bülent Arınç, bir televizyon kanalında katıldığı programda dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Bülent Arınç’tan ‘Demirtaş’ ve ‘Kavala’ çıkışı: Çocuk yazmaz bu iddianameleri!

Arınç, HDP’nin tutuklu eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve İş insanı Osman Kavala için, “Ey hâkim ve savcılar; Osman Kavala’nın hâlâ tutuklu kalmasına hayret ediyorum, tahliye edilmesi lazım. Demirtaş 3-4 yıldır tutuklu. Tutukluluk cezaya dönüşmemeli. Demirtaş ile bizim 1-2 görüşmemiz oldu. Cezaevlerinde isyanlar, açlık grevleri olmuştu. Selahattin Demirtaş’ı tanımak veya onu yargılamak için onun yazdığı ‘Devran’ isminde kitap var. Ne olur onu alıp okuyun. Ben Başbakan yardımcısı iken çözüm sürecinde bazılarının tahliyesi sağlanmıştı, bunun da tahliyesi olabilir. Yargıçlar, mahkemeler, savcılar özgürlükçü düşünsünler.” ifadelerini kullandı.

Arınç, suçu hakim ve savcılara atarken AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, Demirtaş’ı daha önceki konuşmalarında defalarca ‘terörist’ ilan etmişti.

Bülent Arınç’ın açıklamaları sonrası, AKP’li Metiner’den zehir zemberek sözler

OĞLUNDAN ARINÇ’A TEPKİ

Arınç’ın yankı uyandıran açıklamaları sonrası oğlu AKP İstanbul Milletvekili Mücahit Arınç, “Babamın açıklamaları, AK Parti ya da Cumhurbaşkanı’nı bağlamaz” diye açıklama yaptı

SANKİ YENİ İKTİDAR OLMUŞLAR

Arınç’ın açıklamasına ise sosyal medyadan çok sayıda tepki geldi. Yurttaşlar Arınç’a “Sanki AKP muhalefet partisiydi de yeni iktidar oldu” yorumunda bulundu.

YANARDAĞ: PALAVRAYA GEÇİT YOK

TELE” Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ ise “Palavraya geçit yok” diyerek şu açıklamayı yaptı:

Arınç’ın dünkü yargı reformu çıkışı, hem yeni bir manevraya hem de bir komediye işrat ediyor. Kavala ve Demşrtaş’ ı sanki başkası tutuklatmış gibi davranıyorlar. Suçu yargıdaki Pelikancılar ve ülkücülere yıkıp hukuk reformu ve demokrasicilik oynayacaklar. Palavraya geçit yok.

Arınç’ın açıklamalarına gelen tepkilerden bazıları şöyle: