AKP Meclis’in yavaşlığından şikayetçiymiş: Erdoğan’a yeni yetkiler hazırlanıyor

Yayın tarihi: 3 Şubat 2019 Pazar 11:50 am - Güncelleme: 3 Şubat 2019 Pazar 11:58 am

AKP, Meclis’in yasa çıkarmakta ağır kaldığı gerekçesiyle cumhurbaşkanının kararname yetkisini genişletme yönünde bir adım daha atmaya hazırlanıyor.

 

Muhalefetin, 24 Haziran seçimleriyle birlikte yürürlüğe giren yeni yönetim sistemine ilişkin eleştirilerinin başında Meclis’in etkisinin azalması geliyor. İktidarın ise bu konuda yeni bir çalışma başlatarak Meclis’in bir dizi yetkisini daha cumhurbaşkanına devretmeye hazırlandığı öğrenildi.

AKP kulislerine yakın Hürriyet muhabiri Nuray Babacan’ın haberine göre, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın da katıldığı toplantılarda, TBMM’deki yasama faaliyetleri değerlendirildi.

Toplantılarda yasa metinlerinin gereğinden uzun ve ayrıntılı olduğu, çalışmaların bu nedenle uzun sürdüğü eleştirileri yapılmış. AKP kurmayları, düzenlemelerin kısa ve öz olması, diğer alt başlıkların kararname veya yönetmeliklere bırakılmasını değerlendireceklerini söylemiş.

 

Erdoğan ise bu konuda bir çalışma yapılmasını ve yeniden tartışılmasını istemiş. Haberde konuyla ilgili çalışma yapmak ve Erdoğan’a rapor sunmak üzere Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikaları Kurulu’nun görevlendirildiği bildirildi.