AKP Maltepe’de kepenk kapattı

Yayın tarihi: 30 Aralık 2018 Pazar 12:53 pm - Güncelleme: 30 Aralık 2018 Pazar 12:53 pm

AKP 31 Mart 2019’da yapılacak yerel seçim öncesinde, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan ve İlçe Belediye Başkan Adaylarını AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katıldığı törenle kamuoyuna tanıttı.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AKP’nin İstanbul Büyükşehir ve ilçe belediye başkan adaylarını açıkladı. AKP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım olurken, Erdoğan 13 ilçede mevcut başkanları değiştirme kararı aldı. Sürpriz bir şekilde Maltepe, Beşiktaş ve Silivri’de aday çıkarmayacaklarını ilan eden Erdoğan, Maltepe’de Ahmet Baykan, Beşiktaş’ta Serkan Toperi, Silivri’de ise Volkan Yılmaz’ın ‘Cumhur İttifakı’ kapsamında MHP’den aday gösterildiğini açıkladı.

İLK KEZ ADAY GÖSTEREMEDİLER

Kurulduğu günden itibaren her bölgede iddialı olduğunu öne süren AKP , iktidar olduğu İstanbul’da 3 ilçede ilk kez aday göstermedi. Maltepe, Beşiktaş ve Silivri’de MHP Belediye Başkan adaylarını tanıtan AKP’de bu durum, teşkilatlarında da memnuniyetsizliğe ve tartışmalara neden oldu. Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da kürsüde savunmak zorunda kaldığı bu durumun, ilçe teşkilatlarında büyük bir isyana dönüşebileceği ifade ediliyor.

ERDOĞAN’DAN MALTEPE İTİRAFI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olduğu 2009 Yerel Seçimlerinde Maltepe’yi CHP’ye kaptıran AKP , 2011 Genel Seçiminde birinci parti çıksa da, 2014 Yerel Seçimlerinde CHP’li Maltepe Belediye Başkan Adayı Ali Kılıç karşısında kaybetti. Kılıç’ın görevde olduğu dönemde 2014 Cumhurbaşkanlığı, 7 Haziran ve 1 Kasım 2015 Genel Seçimleri, 2016 referandumu ve 2018 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde büyük hüsrana uğradı. 17 Nisan 2016 Referandumunda “Hayır” blokunun yüzde 62 ile önde çıktığı Maltepe’de AKP büyük kan kaybı yaşamış, referandum sonrası 2 kez Maltepe’ye gelerek ilçe teşkilatına müdahale eden Erdoğan, sürekli yaşanan seçim kayıplarını işaret etmişti. Tüm bu gelişmeler sonrası AKP , 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde Maltepe’den aday göstermeyerek, bir anlamda kepenk kapattı.

CUMHUR İTTİFAKI ADAYINI ALİ KILIÇ’LA TANITTI

İstanbul’da AKP’nin İBB adayı, 36 ilçe belediyesi ve 3 MHP adayı özgeçmişleri ile birlikte ilan edilirken, MHP Maltepe Belediye Başkan Adayı Ahmet Baykan’ın özgeçmişindeki detay dikkat çekti. MHP adayı Baykan’ın özgeçmişinde, “1986 yılında Sağlık Bakanlığı’nda çalışma hayatına atılan Baykan, sırasıyla Devlet Bakanı Danışmanlığı, Etibank A.Ş.’de müfettişlik Maltepe Belediyesi’nde Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulunmuş, ‘hali hazırda’ Maltepe Belediye Başkan Danışmanlığı görevine devam etmektedir” denildi. Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç’la tanıtılan Cumhur İttifakı Baykan’ın adaylığına, AKP Maltepe İlçe teşkilatından da büyük tepki olduğu öğrenildi. Kılıç karşısında Baykan’a ve Cumhur İttifakına şans tanımayan AKP’lilere, Maltepe’de seçimin başlamadan bittiği yorumlarını yapıyor.