AKP, ‘Love Erdoğan’ kampanyasını New York’a taşıdı

Yayın tarihi: 9 Mart 2021 Salı 12:24 pm - Güncelleme: 9 Mart 2021 Salı 12:24 pm

New York’ta “Love Erdoğan” yazılı araçla AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan için kampanya başlatıldı.

New York’ta yapılan “Stop Erdoğan” yazılı panolara karşı Türkiye’nin çeşitli illerinde yürütülen “Love Erdoğan” kampanyası New York’a da taşındı.

Kürtçe tabelaları söken AKP, Diyarbakır surlarına Kürtçe ‘Erdoğan’ pankartı astı

Lavrov, Erdoğan’a ‘I love you Tayyip’ dedi mi? Rus Dışişleri’nden açıklama

Türk Amerikan Yönlendirme Komitesi (TASC) tarafından ABD’de başlatılan kampanya kapsamında New York sokaklarında bir araca “Love Erdoğan” yazıları yansıtılarak şehirde gösterildi.

Geçen hafta New York’ta Times Meydanı’ndaki dev reklam panosuna “Stop Erdoğan” yazısı yansıtılmıştı. Bunun üzerine Türkiye’de çeşitli kampanyalar düzenlenmiş ve ülkenin birçok şehrinde “Love Erdoğan” yazılı panolar yansıtılmıştı.

İlk olarak Bosna Hersek’in başkenti Saraybosna’da başlayan “Love Erdoğan” kampanyası kısa sürede Türkiye’ye sıçramıştı.

“Stop Erdoğan” yazılı panolara ithafen, AKP Sözcüsü Ömer Çelik, “FETÖ, dünyanın her yerinde Erdoğan düşmanlığı yapıyor. Bu ihanet şebekesi Cumhurbaşkanımızın kararlı yürüyüşünü durduramaz” diyerek tepki göstermişti.

“LOVE ERDOĞAN KAMPANYASI İKTİDARIN GÜÇSÜZLÜĞÜNÜ GÖSTERİYOR”

TBMM Dışişleri Komisyonu Üyesi, CHP İstanbul Milletvekili Yunus Emre de, AKP’li belediyelerde başlatılan afiş çalışmasının iktidarın güçsüzlüğünü gösterdiğini belirterek, “Türkiye için üzüntü verici bir manzara ile karşı karşıyayız. ABD’de böyle bir uygulama elbette ki yanlıştır. Erdoğan’ı durduracak olanlar seçmenler olacaktır. ABD sokaklarından bu talep edilemez ama bunu ciddiye alıp tüm ülkede kampanya başlatmak, iktidarın güçsüzlüğünü gösteriyor” açıklamalarında bulundu.