AKP kurucusu Hüseyin Çelik’ten iktidara NATO uyarısı

Yayın tarihi: 17 Mayıs 2022 Salı 9:47 pm - Güncelleme: 17 Mayıs 2022 Salı 9:47 pm

AKP’nin kurucu kadrosundan yer alan eski bakan Hüseyin Çelik, Türkiye’nin İsveç ve Finlandiya’nı NATO üyeliği hakkındaki açıklamaları için bir Japon atasözü paylaşarak dış politikada sert söylemlerin ‘sıkıntılı’ olduğunu söyledi.

Eski Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Hüseyin Çelik, Twitter hesabından Türkiye’nin İsveç ve Finlandiya’nın NATO üyeliği için açıklamaları hakkında paylaşım yaptı. Hüseyin Çelik, dış politikada ‘köşeli laflar’ etmenin sıkıntılı olduğunu belirterek, “İsveç ve Finlandiya’nın NATO üyeliği de bu çerçevede değerlendirilmelidir” dedi. Çelik’in paylaşımına Japon atasözü eklediği paylaşımı şöyle:

“Bir Japon atasözü der ki, “Arkandan kapattığın kapıyı sert çarpma, ola ki geri dönme ihtimalin olur.”
Özellikle dış politikada köşeli laflar etmek, sıkıntılıdır. Aksi gerçekleşince sözlerimiz yükümüz olur. İsveç ve Finlandiya’nın NATO üyeliği de bu çerçevede değerlendirilmelidir.”

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün İsveç ve Finlandiya’nın PKK/YPG’ye destek verdiği birçok teröristi barındırdığını belirterek NATO üyelikleri için ‘evet’ demeyeceklerini açıklamıştı. Erdoğan, iki ülkenin Türkiye’ye göndereceği diplomatik heyet için ise, “AKP kurucusundan Japon atasözlü NATO çıkışı: Arkadan kapattığın kağıyı sert çarpmaHa pazartesi Türkiye’ye geleceklermiş bizi ikna etmeye mi gelecekler? Kusura bakmasınlar yorulmasınlar” demişti.

 

 

AKP kurucusu Hüseyin Çelik’ten Yargıtay’ın Kaftancıoğlu kararına tepki