AKP kongresinde usulsüzlük iddiası ortalığı karıştırdı: Demokratik hakkımız sandıkta gömüldü

Yayın tarihi: 3 Şubat 2021 Çarşamba 10:57 am - Güncelleme: 3 Şubat 2021 Çarşamba 10:59 am

AKP Muğla İl Kongresinde aday olmak isteyen Elvan Göçer, adaylığı kabul edilmeyince kongre salonu dışında delegelerle birlikte kongreyi protesto ederek tepkisini gösterdi. Kongre salonu önünde konuşan Göçer, “Muğla’yı elbet bir gün kadınlar yönetecek, bir gün mutlaka Muğla’ya demokrasi gelecek. Sizin oylarınızdan mı korktular? Biz birlikte güçlü Muğla olacağız dedik, ranta hayır dedik” diye konuştu.

ANKA Haber Ajansı’nın edindiği bilgiye göre, daha önce de AKP’den Muğla milletvekili aday adayı olan Göçer, partisinin dün yapılan il kongresinde il yönetimi için aday olmak istedi. Göçer, İl Başkanı Kadem Mete’ye karşı birleşen muhalefetin ortak adayıydı. Ancak Göçer’in iddiasına göre seçimlere müdahale edildi ve delegelerin yerine oy kullanıldı. Kongre Divan Başkanlığına adaylık başvurusunu ileten Göçer’in listesi ‘bazı eksiklikler’ gerekçe gösterilerek reddedildi. Kongreyi protesto ettiğini söyleyen Göçer, tepkisini sosyal medyada da sürdürdü. Olaylı kongrede mevcut İl Başkanı Kadem Mete, tek aday olarak girdiği seçimleri kazandı.

“MADEM SİZİN YERİNİZE OY KULLANACAKLARDI…”

Kongrenin yapıldığı Menteşe Kapalı Spor Salonu önünde partililere seslenen Göçer, şöyle konuştu:

“Demokratik hakkımız bugün bir kez daha Muğla’da sandıkta gömülmüştür. Madem seçmişlerdi, siz sevgili delegelerimizi köylerden, mahallelerden ilçelerden neden çıkardılar? Madem sizin yerinize oy kullanacaklardı, neden geldiniz Bodrum Mumcular’dan, Seydikemer’den, Kavaklıdere’den, Datça’dan, Fethiye’den Köyceğiz’den? Neden buradasınız? Neden Sandığa gidemiyorsunuz? Neden sandıkta yoksunuz? Bu kadar mı korkuttum?”

“MUĞLA’YI ELBET BİR GÜN KADINLAR YÖNETECEK, BİZ RANTA HAYIR DEDİK”

Partililerin alkışları arasında konuşmasını sürdüren Göçer, şunları söyledi:

“Şuna inanıyorum: Muğla’yı elbet bir gün kadınlar yönetecek, bir gün mutlaka Muğla’ya demokrasi gelecek. Bu konuşmayı neden içeride yaptırmadılar? Sizin oylarınızdan mı korktular? Biz hep beraber yöneteceğiz, biz birlikte güçlü Muğla olacağız dedik; ranta hayır dedik. Biz kapılar kilitli olmayacak, bizim kapımız herkese açık, gönlümüz açık dedik.”

“ANAYASAL HAKKIMIZI KULLANAMADIK. DELEGELER SALONU TERKEDİYOR”

“Bir haftadır delege çalışması yapıyorum. Allah’ıma şükrettim, hamdettim, tüm aradıklarım ‘efendim Elvan Hanım’ dedi. Beni bütün arayanlar ‘Elvan Hanım seninleyim, yürü, durmak yok’ dedi. Sandıkta bizi durdurdular. Özgür irademizi, seçme ve seçilme hakkımızı, Anayasal hakkımızı bugün Muğla’da kullanamadık. Ben burada, seçme ve seçilme hakkımın elimden alındığını düşünerek oy kullanmıyorum. Protesto ediyorum. Sandığa da gitmiyorum.”

“Bakın bütün delegeler salonu terk ediyorlar. Seçme ve seçilme hakkını kullanamadıkları için herkes salonu terk ediyor. Bravo arkadaşlar size. Ben yanımda durduğunuz için bütün delegelere, bütün üye kardeşlerime çok teşekkür ediyorum.”