AKP İstanbul İl Başkanı, partisinin anket sonucunu açıkladı: 2053’e kadar…

Yayın tarihi: 29 Ekim 2021 Cuma 1:38 pm - Güncelleme: 29 Ekim 2021 Cuma 2:04 pm

Partisinin 2 buçuk ay önceki araştırmasını açıklayan AKP İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, “Oyumuz 2053’e kadar yüzde 35’in altına düşmüyor” dedi.

HaberTürk yazarı Kübra Par’ın sorularını yanıtlayan AKP İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, partisi tarafından 2 buçuk ay önce yapılan araştırma sonuçlarını açıkladı.

“Muhalefet seçimi kazanıp parlamenter sisteme geçse bile biz ya birinci partiyiz ya da bizsiz yapamazlar” diyen Kabaktepe, “İstanbul seçimleri yarın yapılacak olsa yine kaybeder misiniz?” sorusu üzerine şunları söyledi:

“2 buçuk ay önce araştırma yaptırdık. Ekrem İmamoğlu’nun beğeni oranında 1 ila 5 puan aşağı doğru iniş var. ‘Denedik ama olmadı’ düşüncesi yaygınlaşıyor. Bizim parti olarak oy oranımız yüzde 39; Cumhur ittifakı oyu ise yüzde 45-46 düzeyinde. Bu tablo bize 2023’ü kazandıracak diye düşünüyorum. Hatta projeksiyon yaptık, yurt genelinde 2053’e kadar AK Parti’nin oyu yüzde 35’in altına düşmüyor. Muhalefet dediği gibi seçimi kazanıp parlamenter sisteme geçse bile biz ya birinci partiyiz ya da bizsiz yapamazlar. Zaten Suriye Tezkeresi’ne ‘Hayır’ dedikleri için CHP tabanından bile bize oy gelecek.”

ORC son seçim anketini açıkladı! İttifaklar kafa kafaya

SAADET İDDİASINA YANIT VERDİ

Kendisinin de Milli Görüş kökenli bir isim olduğu bilinen Kabaktepe, Oğuzhan Asiltürk’ün ölümü sonrası Saadet Partisi ile ittifak planının nasıl seyredeceğine ilişkin ise şöyle dedi:

“Kurumsal düzeyde görüşmeler devam eder ama ittifaka dönüşür mü bilemiyorum. Oğuzhan Abi zamanında açılan kanallar devam edecektir. Zaten hiçbir parti katıldığı ittifaka tüm tabanını götüremez. İttifak kurmasak bile Saadet tabanından bize oy gelebilir.”

AKP kendi anketini açıkladı