AKP İsrail ile yakınlaştı yıllardır aranan çete lideri yakalandı

Yayın tarihi: 16 Mart 2022 Çarşamba 12:44 am - Güncelleme: 16 Mart 2022 Çarşamba 8:29 pm

İsrail basını, AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Herzog ile gerçekleştirdiği görüşmeyi “dönüm noktası” ve “tarihi” olarak nitelemişti. İki ülke arasındaki yakınlaşmanın ardından, yıllardır aranan çete lideri İstanbul’da yakalandı.

İsrail adli makamları tarafından kırmızı bültenle aranan organize suç örgütü üyesi, İstanbul’da düzenlenen operasyonla yakalandı.

Asayiş Şube Müdürlüğü ile İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri, İsrail tarafından kırmızı bültenle aranan Omre Oda isimli İsrail uyruklu şüpheliyi düzenledikleri operasyonda yakaladı. Ekipler şüphelinin Şişli’de saklandığı bilgisi üzerine harekete geçti.

Cumhuriyet Mahallesi’ndeki bir adreste kız arkadaşıyla saklandığı tespit edilen şüpheli, düzenlenen baskında gözaltına alındı.

Omre Oda’nın, 2017 ile 2019 yılları arasında İsrail’de örgütlü suçlar çerçevesinde cinayet, cinayete teşebbüs, kara para aklama, tehdit yoluyla şantaj, suç için komplo kurmak, cinayet veya şantaj amacıyla kaçırma, patlayıcı madde ile mülkü yok etmeye teşebbüs ve dolandırıcılık gibi çok sayıda olaya karıştığı ortaya çıktı.

Hakkında 2019 yılında kırmızı bülten çıkartıldığı öğrenilen İsrailli şüphelinin, sevk edildiği adli makamlarca tutuklandığı bildirildi.

Siloam Yazıtı’nın İsrail’e verileceği iddiasına yalanlama