AKP ile MHP arasında yeni kriz! Karşı karşıya geldiler

Yayın tarihi: 13 Kasım 2019 Çarşamba 8:03 pm - Güncelleme: 13 Kasım 2019 Çarşamba 8:03 pm

Kayseri Organize Sanayi Bölgesi (OSB) yönetimi için müfettiş gönderilmesi AKP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki ile MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy’u karşı karşıya getirdi.

Özhaseki, OSB’ye müfettiş gönderilmesini eleştiren MHP’li Ersoy’u ima ederek “Siz istediğiniz yanda olun ben adaletten yanayım. Sorumlular hesap vermeli” dedi. MHP’li Ersoy da AKP’li Özhaseki’ye, “Sandıkta kaybedip, masada kazanmaya çalışanlara tepkimi gösteriyorum, yoksa müfettişler OSB’de elbette işini yapacaklar” karşılığını verdi.
Kayseri Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) yapı kullanım izin belgelerinin usulsüz olarak verildiği ve sonrada kullandırıldığı yönündeki iddialar üzerine müfettişler görevlendirilmişti. Sözcü’den Müslüm Evci’nin haberine göre AKP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki ile MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy karşı karışya geldi.

“SİZ İSTEDİĞİNİZ YANDA OLUN”

OSB’deki usulsüzlükler ile ilgili müfettiş incelemesini eleştiren ve OSB Başkanı Tahir Nursaçan’a sahip çıkan Baki Ersoy’u katıldığı bir televizyon kanalında eleştiren Özhaseki, “Siz istediğiniz yanda olun ben adaletten yanayım, kimseden yana değilim. Bir insanın biriyle helalleşmesi çok kolay. Hakkınızı helal edersiniz veya etmezsiniz, bu ayrı bir şey. Yani bir kişilik mesele. Ama devletin hakkı beytül mal. Belediyedeki mal, valilikteki mal, organizede ki mal her neyse devletin hakkı. Burada eğer bir aksaklık olmuşsa, 80 milyonun burada hakkı var mı, var. Ayrıca inandığım için söylüyorum dünya da ki bütün mazlumların da hakkı var” dedi.

“KİMSE SÖZLERİMİZİ ÇARPITMASIN”

Özhaseki’nin açıklamalarına sosyal medya hesabı üzerinden cevap veren MHP’li Baki Ersoy, “Ben herkesten daha fazla adaletten yana olduğum için sandıkta kaybedip, masada kazanmaya çalışanlara tepki gösteriyorum. Yoksa müfettişler OSB’de elbette işini yapacaklar. Keşke bu hassasiyetinizi Kayserispor içinde gösterip, müfettiş gönderseniz ya da Mali Genel Kurul yaparak hesapları ortaya koysanız da sonra şeffaflıktan, adaletten bahsetseniz. Kimse sözlerimizi çarpıtmasın Bizim Sevdamız Kayseri” ifadelerine yer verdi.