AKP ilçe binasına silahlı saldırı

Yayın tarihi: 20 Nisan 2023 Perşembe 5:09 pm - Güncelleme: 21 Nisan 2023 Cuma 12:20 am

AKP Adana Çukurova ilçe binasına silahlı saldırı düzenlendi. AKP Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir, “Suçlunun en kısa sürede bulunacağına inanıyoruz” dedi. Bir kişi gözaltına alındı.

AKP’nin Adana’nın Çukurova ilçesindeki binasına silahlı saldırı düzenlendi. AKP Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir, saldırı hakkında açıklama yaptı. Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Erkan Kandemir, “Suçlunun en kısa sürede bulunacağına inanıyoruz” ifadelerini kullandı.

Saldırının ardından polis, şüpheliyi yakaladı.

İL BAŞKANI AY: BİR KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

DHA’nın haberine göre AKP Adana İl Başkanı Mehmet Ay, “İlçe binamıza bir kişi tarafından 12 el ateş edildiği bilgisini aldık. Bu saldırıyı lanetliyoruz. 1 kişinin gözaltına alındığı bilgisini aldık. Şiddetin her türlüsüne karşıyız. Tüm teşkilatımıza, partimize geçmiş olsun” dedi.

AKP Sözcüsü Ömer Çelik de saldırı hakkında açıklamalarda bulundu. Ömer Çelik, “Zanlı yakalandı ve sorgusu yapılıyor. İlk ifadesinde, AK Parti binasına yönelik bir saldırı’ gerçekleştirdiğini ifade etti. Saldırganı hızlı bir şekilde yakalayan emniyet güçlerimize teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

VALİLİK: SALDIRGAN 24 YAŞINDAKİ E.A.

Olayla ilgili Adana Valiliği’nden yapılan açıklamada saldırıyı düzenleyenin 24 yaşındaki E.A. olduğu ve ilk ifadesinde AKP binasına saldırdığını söylediği ifade edildi.

Açıklama şu şekilde:

“Bugün saat 15.57’de AK Parti Çukurova ilçe binası olarak kullanılan ancak deprem nedeniyle tedbiren boşaltılan binaya 1999 doğumlu E.A. isimli şahıs tarafından pompalı saldırı gerçekleştirilmiş, saldırgan binaya 14 el ateş etmiş, atılan mermiler parti binası duvarına ve parti tabelasına isabet etmiştir.

Fail Emniyet güçlerimiz tarafından gözaltına alınmış olup ilk ifadesine AK Parti binasına bilerek hedef aldığını ve bilerek ateş ettiğini söylemiştir.

Olayla ilgili soruşturma devam etmektedir.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.”

Binasının deprem sonrası meydana gelen hasar nedeniyle, daha önce boşaltıldığı kaydedildi. Pompalı tüfekli saldırganın ateş açtığı binanın camları ve tavanında, saçma delikleri oluştuğu görüldü.

MERAL AKŞENER SALDIRIYI KINADI

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de saldırıyı kınadı. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Meral Akşener, “Ak Parti Çukurova İlçe Başkanlığı’na yapılan silahlı saldırıyı şiddetle kınıyor, Zaten son günlerde yeterince yara alan demokrasimize karşı gerçekleştirilen bu saldırıların bir daha yaşanmamasını diliyorum. Tüm Ak Parti teşkilatlarına geçmiş olsun” ifadelerini kullandı.