AKP İl Kongresi’nden ilk Covid-19 vakası

Yayın tarihi: 25 Şubat 2021 Perşembe 9:40 am - Güncelleme: 25 Şubat 2021 Perşembe 9:40 am

AKP İzmir İl Kongresi’ne katılan ve birçok siyasetçi ile yan yana olan eski AKP Tanıtım ve Medya Başkan Yardımcısı Emre Cemil Ayvalı’nın Covid-19 testinin pozitif çıktı.

İzmir’de Halkapınar Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenen ve salgına rağmen ‘lebaleb’ doldurulan AKP İzmir İl Kongresi’nin üzerinden geçen iki gün ardından ilk covid-19 pozitif vaka ortaya çıktı.

TEPKİLER SONRASI PAYLAŞIMINI SİLDİ

Kongreye katılan ve birçok siyasetçi ile yan yana olan eski AKP Tanıtım ve Medya Başkanı Yardımcısı Emre Cemil Ayvalı’nın Covid-19 testinin pozitif çıktığı bildirildi.

Kongrede AKP’li ilçe belediye başkanlarıyla yan yana oturan Ayvalı sosyal medya hesaplarından koronavirüs testinin pozitif olduğunu duyurdu. Ayvalı’nın gelen tepkiler sonrasında paylaşımlarını sildiği görüldü.

Bilindiği üzere, AKP Tanıtım ve Medya Başkan eski Yardımcısı Emre Cemil Ayvalı, bir televizyon programında kullandığı “Bir tarafta, çok açık söylüyorum, darbeci Kemalist gelenek vardı, bir tarafta FETÖ vardı, bunları birbirine kırdırmak suretiyle yol almak mecburiyetinde kaldık” ifadesi nedeniyle görevinden istifa etmişti.

Testte yeni kriter AKP üyeliği mi?

AKP il kongrelerine katılanlara belirti aranmaksızın Covid-19 testi yapıldığını ifade eden CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, “Ankara’daki kongre öncesinde yüzlerce kişinin testi Cumhurbaşkanlığında yapıldı. İki gün önce de İzmir kongresinin testi için Pazar günü kamu hastaneleri seferber edildi. Sağlık Bakanlığı, söz konusu AKP kongresi olunca ne kriter dinliyor ne de algoritma. Yoksa test yaptırmak için belirlenen kriterler arasına AKP yöneticiliği ya da üyeliği mi var?” diye konuştu.(Birgün)