AKP il binası önünde oturma eylemi yaparken gözaltına alınmışlardı! Şenyaşar ailesi serbest bırakıldı

Yayın tarihi: 17 Aralık 2020 Perşembe 10:26 pm - Güncelleme: 17 Aralık 2020 Perşembe 10:26 pm

2018 yılında dönemin AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın korumaları ve yakınlarının saldırıları sonucunda eşini ve 2 oğlunu kaybeden Emine Şenyaşar ile oğlu Ferit Şenyaşar AKP Şanlıurfa İl Binası önünde oturma eylemi gerçekleştirirken gözaltına alınmıştı. Anne ve oğul Şenyaşar bugün adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

2018 yılında Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde AKP 26. Dönem Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın korumaları ve yakınlarının saldırıları sonucu eşini ve 2 oğlunu yitiren Emine Şenyaşar ile oğlu Ferit Şenyaşar AKP Urfa İl binasına giderek il başkanı ile görüşmek istedi. İl başkanı olmadığı için görüşme gerçekleşemezken Emine Şenyaşar ile oğlu Ferit Şenyaşar AKP il binası önünde adalet talebi ile oturma eylemi başlattı. Bunun üzerine Şenyaşarlar bir süre sonra AKP il binasına alındı.

Anne ve oğul Şenyaşar il binasında yaptıkları görüşmeden sonra dışarı çıkıp eylemlerini sürdürmek istemeleri üzerine gözaltına alındı.

Mezopotamya Ajansı’nda yer alan habere göre “Gösteri ve yürüyüş kanununa muhalefet” gerekçesiyle gözaltına alınan Şenyaşarlar, dün götürüldükleri Güvenlik Şube’de susma haklarını kullanarak ifade vermediler. Sabah saatlerinde Urfa Adliyesi’ne sevk edilen Şenyaşarlar, burada savcılığa ifade verdi. Şenyaşarlara savcılık ifadelerinde, “Sizi oraya (AKP Urfa il binası) kim gönderdi? Neden oraya gittiniz? Görevli polis memurlarının uyarılarına rağmen neden eylemi sürdürdünüz?” sorularının yöneltildiği öğrenildi.

“SUÇLULAR CEZALANDIRILSIN; OĞLUM SERBEST BIRAKILSIN”

İfadesini Kürtçe tercüman eşliğinde veren anne Emine Şenyaşar, seslerini duyurmak için AKP Urfa İl binası önüne gittiklerini belirterek, şunları söyledi:

“2018 yılında 2 oğlum öldürüldü. Bir oğlum yaralandı. Diğer çocuklarımı darp ettiler. Bu nedenle sesimizi duyurmak için Ak Parti il binasının önüne gittik. Oğlumla birlikte il binasına girdim. Orada bulunan bir şahısla görüştüm. ‘Oğlum serbest kalsın’ diye görüştük. Oğlum Fadıl’ın serbest kalmasını istiyorum. Şu anda tutukludur. Benim oğlum serbest kalsın Halil Yıldız’ın oğlu tutuklansın. Benim çocuklarım vefat etti. Öldürenler cezalandırılsın. Sesimizi duyurmaya çalıştık. İki oğlum ve eşimi toprağa gömdüm, bir tanesinin de serbest kalmasını istedim. Neden karşı taraf tutuklanmıyor serbest geziyorlar? Vicdan azabı duysunlar istedik. Kamu kurumlarına da müracaat ettik. Mağduriyetimiz var, suç işlemedim. Davamız devam ediyor. Halil Yıldız’ın hükümetle arası iyidir. Davanın Malatya’ya gitmesini sağlamıştır. Mağduruz, suçlular cezalandırılsın. Oğlum serbest bırakılsın.”

“ADALLET ARIYORUM”

Ferit Şenyaşar da, saldırıda ağır yaralandığını, Yıldız ailesinin hastanede ambulansa yönelik saldırılarından mucizevi şekilde kurtulduğunu belirterek, şöyle konuştu:

“Olayın üzerinde 2 buçuk yıl geçti. Saldırıyı yapanlardan kimse tutuklu değildir. Savcı delil olmadığı için dava açmamaktadır. Babamı katledenleri teşhis etmişiz. Ama Suruç’ta gözümüzün önünde geziyorlar. Adalet arayışımızı sürdürüyoruz. Tüm kurumlara gitmekteyiz. Dün davamızı anlatmak için il başkanı ile görüşmek istedik ve bekledik. Sonucunda gözaltına alındık. Polis ‘eyleminiz kanuna aykırıdır’ dediler. Bizde il başkanını bekledik. Amacımız il başkanı ile görüşmekti. Görüşme yapamadık. Partide insan hakları görevlisi ile görüştük, görüşmeden sonuç alamadık. Bizde eylemimize devam ettik, adalet istedik. Olayın aydınlatılması için Ak Parti il başkanı ile görüşmek istedik. 2 buçuk yıldır olayı aydınlatmaya çalışıyoruz. Ben adalet arıyorum.”

SERBEST BIRAKILDILAR

Savcı, ifadelerden sonra Emine Şenyaşar ile oğlu Ferit Şenyaşar’ı, adli kontrol şartıyla serbest bırakılmaları için Sulh Ceza Hâkimliği’ne sevk etti. Mahkemeye sevk edilen Emine Şenyaşar ve oğlu Ferit Şenyaşar, ayda 2 kez imza şartıyla serbest bırakıldı.

Eşi ve çocukları AKP’li Yıldız’ın yakınları tarafından öldürülen Şenyaşar gözaltına alındı