‘AKP iktidarının Suriye operasyonunu eleştirmek Türkiye’nin milli çıkarının gereğidir’

Yayın tarihi: 11 Ekim 2019 Cuma 12:15 am - Güncelleme: 11 Ekim 2019 Cuma 1:36 am

Prof. Dr. Emre Kongar ve Tele 1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, 18 DAKİKA’da, Fırat’ın Doğusu’na yapılan operasyona ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Yanardağ, Cumhurbaşkanı danışmanı Fahrettin Altun‘un “Amerikan yurttaşlarının vergileri boşa harcanmasın diye sizin yerinize biz operasyon yapıyoruz” sözlerine tepki gösterdi.

AKP iktidarının kendi çıkarlarını ülkenin milli çıkar diye sunmasına itiraz etmek gerekiyor diyen Merdan Yanardağ, şöyle devam etti:

Skandal! Cumhurbaşkanı danışmanı Altun, Washington Post’a Amerikan askerlerinin çıkarlarını gözeten yazı yazdı

Amerikan yurttaşlarının vergileri boşa harcanmasın diye sizin yerinize biz operasyon yapıyoruz diyor IŞİD’e ayrıca Suriyeli Kürtlerle hiçbir sorunlarının olmadığını belirtiyor ve PYD’den terör örgütü diye de altı çizilerek bahsedilmiyor. Dolayısıyla bu kamuoyunda bilinmediği için bu milliyetçi dalganın arkasına kapılan bir sürü insan var. Bunlardan bazıları kendilerini solcu zannediyor, yurtsever olduklarını da düşünüyorlar. Sanki AKP iktidarının Suriye operasyonunun eleştirmek askerlerimizin kanlarının dökülmesini savunmak anlamına geliyormuş. Tam tersine askerlerimizin kanlarının dökülmesini önlemek ve canlarını korumak için kendilerinin hiçbir sorumluluk taşımadığı böyle bir operasyonda yer almamalarını gerektiğini söylemek Türkiye’nin milli çıkarlarının bir gereğidir. AKP iktidarının kendi çıkarlarını ülkenin milli çıkar diye sunmasına itiraz etmek gerekiyor.