AKP iktidarından halkın ucuz ekmeğine darbe

Yayın tarihi: 21 Ocak 2021 Perşembe 10:27 pm - Güncelleme: 22 Ocak 2021 Cuma 9:22 am

İBB Meclisi’nde “İstanbul Halk Ekmek büfelerinin sayısı arttırılsın” önerisi, AKP-MHP oylarıyla reddedilmişti. İmamoğlu ise mobil ekmek büfelerini kurmuş ve yurttaşların ucuz ekmeğe ulaşmasını sağlamıştı. Fakat Tarım ve Orman Bakanlığı yayımladığı genelgeyle, seyyar araçlarda ekmek satışını yasakladı.

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın yayımladığı genelgede, ekmek satışına dair “düzenleme” getirdi. Genelgede, “Pazar dışında seyyar araçlarda, manav, kasap ve sokaklarda ambalajlı veya ambalajsız ekmek, ekmek çeşitleri, diğer ekmek çeşitleri ve sade pide satışına izin verilmemesi” ifadesi yer aldı.

Bakanlıktan, ‘İBB’nin mobil büfeler ile ekmek satışı yasaklandı’ haberleri hakkında açıklama

İŞTE O GENELGE;

İBB MOBİL HALK EKMEK BÜFESİ KURMUŞTU

CHP’nin, İstanbul Halk Ekmek büfelerinin sayılarını arttırma önerisi iki kez AKP-MHP oylarıyla reddedilmesi ülke gündemine oturmuştu. Gelen tepkiler üzerine geri adım atan AKP’nin Grup Başkanvekili Tevfik Göksu, “Belirli şartlar altında, bu teklife onay veririz” ifadelerini kullanmıştı.

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın aldığı bu karar, yurttaşlar tarafından “Halkın ucuz ekmeğe ulaşmasını engellemek” maksadıyla alınan bir karar olarak yorumladı.

MURAT ONGUN: GEREKİRSE İHTİYAÇ DUYDUĞUNUZ EKMEĞİ EVİNİZE TESLİM EDERİZ

İBB Sözcüsü Murat Ongun sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “İstanbul Halk Ekmek, mobil hizmet araçları ile İstanbullulara sağlıklı ve ucuz ekmek hizmetini her koşulda sürdürecektir. Vatandaşlarımız kamuoyuna yansıyan haberlerle ilgili endişe etmesin. Gerekirse ihtiyaç duyduğunuz ekmeği evinize teslim ederiz” ifadelerini kullandı.