AKP içindeki kavga, büyük kıyağı ortaya çıkardı

Yayın tarihi: 17 Aralık 2019 Salı 4:04 pm - Güncelleme: 17 Aralık 2019 Salı 4:04 pm

Tarım arazisindeki imar kıyağını AKP’ye yakınlığıyla bilinen Şehir Gazetesi’nin sahibi Nezir Asaroğlu ile Manşetx gazetesinin sahibi Necmi İnce’nin Büyükşehir Belediyesi’nin ilan gelirleri üzerinden tutuştuğu kavga ortaya çıkardı.

Bursa’nın İznik ilçesinde tarım arazisi olan bir parselin statüsünün, AKP’ye yakınlığıyla bilinen Şehir Gazetesi’nin sahibi Nezir Asaroğlu için değiştirildiği ortaya çıktı. Değişiklik tarım alanının imara açılmasının önünü açarken, adrese teslim plan değişikliği yine AKP’li kesimlerin tepkisini çekti.

Odatv’de yer alan habere göre, Nezir Asaroğlu’na ait İznik Derbent’te 944 ada ve 817 parseldeki 15 dönümlük arazinin “Kırsal Turizm Amaçlı” ve “Yol alanı” olarak ayrılmasına ilişkin 1/5 bin ölçekli Nazım İmar Planı’nda değişiklik yapılarak askıya çıkarıldı. 30 Eylül’de Büyükşehir meclisinde görüşülen madde, CHP’li meclis üyelerinin ret oyuna karşılık onaylandı.

İLAN KAVGASI ORTAYA ÇIKARDI

Tarım arazisindeki imar kıyağını AKP’ye yakınlığıyla bilinen Şehir Gazetesi’nin sahibi Nezir Asaroğlu ile Manşetx gazetesinin sahibi Necmi İnce’nin Büyükşehir Belediyesi’nin ilan gelirleri üzerinden tutuştuğu kavga ortaya çıkardı. Necmi İnce, Büyükşehir Belediyesi’nin ilan gelirlerini paylaşamayan Nezir Asaroğlu’na tehdit içerikli paylaşımları nedeniyle dava açmıştı. Sosyal medya paylaşımıyla Asaroğlu’nun hapis cezası aldığını duyuran İnce, “AK Parti neden sessiz?” diyerek, tepki gösterdi.

PARTİ İÇİ FETÖ TARTIŞMASIYLA GÜNDEME GELDİ

Nezir Asaroğlu’nun ismi AKP Bursa’nın geçmiş dönem İl Başkanı Cemalettin Torun’un AKP 3. Olağanüstü Büyük Kongresi’nde parti içi FETÖ tartışmasıyla gündeme gelmişti.

Cemalettin Torun yaptığı paylaşımda şunları yazmıştı:

“Genel Başkan yardımcımıza çamur atan Ömer Turan il başkanlarından gerekli cevabı alınca, köşeye sıkışmış kedi misali bu defa şahsımı hedef alarak Bursa dosyasını açacağını söylemiş ve referans olarak da Şehir Gazetesi’ni yani Nezir’i göstermiş. Aman vakit kaybetmeden hemen açıkla da hem heyecanımız geçsin hem de Nezir’in ne mal olduğunu bilenler senin de ne mal olduğunu bilsinler. Ne demişler: Kılavuzu karga olanın burnu …tan kurtulmazmış. Niye mi?

1-Nezir’in basın yoluyla iftira suçunu işlemesi nedeniyle 10.000 TL tazminata mahkum edilmesini,

2-Nezir’in Pensilvanya’ya gidip mendebur FETÖ elebaşısının elini öpmesini ve boy boy fotoğraf vermesini,

3-Nezir’in FETÖ elebaşısı için “hocaefendime laf söyletmem” dediğini,

4-Yine Nezir’in çocuklarını 15 Temmuz’a kadar kapatılan FETÖ okullarında okuttuğunu, cümle alem bildiği gibi sende biliyorsun. (İnkar sözkonusu olursa belgelerinin tümünü burada yayınlayabilirim) Eh öyleyse menfaatleriniz gereği şu ana bir laf etmedin ama şimdi önce kıymetli kardeşin Nezir için bir iki kelam et de görelim senin FETÖ konusundaki samimiyetini. Lafla peynir gemisi yürümezmiş.”

Şehir Gazetesi sahibi Nezir Asaroğlu, gazetesinin logosuna “Müslümanlar kardeştir” yazısı eşliğinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın fotoğrafını koymuştu. Gazete bir süre “Erdoğan logolu” olarak yayın hayatını sürdürmüştü.