AKP içindeki 500 bin liralık rüşvet olayı mahkemeye taşınıyor

Yayın tarihi: 8 Mayıs 2020 Cuma 12:27 pm - Güncelleme: 8 Mayıs 2020 Cuma 5:13 pm

AKP’li Serik Belediye Başkanı Enver Aputkan’ın 500 bin liralık rüşvet iddiasına konu olan sahil şeridi ile ilgili ilgili Kültür ve Turizm Bakanlığı aleyhine dava açtığı ortaya çıktı.

AKP’li Serik Belediye Başkanı Enver Aputkan, 6 Mayıs günü AKP ve MHP milletvekilleriyle yapılan toplantıda, bakanlarla günübirlik alanda bulunan işletme sahibinden “500 bin liralık rüşvet” alındığına yönelik kavga yaptığını açıklamıştı. Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ile Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’u “önceki başkanın rüşvet aldığını bilmesine rağmen sessiz kalmakla” suçlayan Başkan Aputkan, İçişleri Bakanı Soylu’dan konuyla ilgili müfettiş göndermesini istemişti.

AKP’de 500 bin liralık rüşvet kavgası! Bakan Ersoy’a ‘Yazıklar olsun’ deyip toplantıyı terk etti

Başkan Aputkan’ın 2 Mayıs günü belediyenin Facebook hesabından alanla ilgili Serik halkını da bilgilendirdi. Belediyeden “Sahilime dokunma” başlığıyla yapılan açıklamaya göre Aputkan göreve geldiğinde Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy ile görüşme yaptı ve alanın geri verileceği sözü aldı. Açıklamada Bakan Ersoy “sözünü yerine getirmemekle” suçlandı.

BAKANLIĞA DAVA AÇTI

Daha sonra Kültür ve Turizm Bakanlığı alanda imar planı değişikliği yaptı ve halkın kullanacağı alanı küçülttü. Belediye bakanlığın plan değişikliğine itiraz etti ama reddedildi. Bunun üzerine belediye Antalya 3. İdare Mahkemesi’nde yapılan değişikliğin iptal istemiyle 14 Nisan 2020 tarihinde 2020/406 E. ve 2020/407 E. dosya numaralarıyla dava açtı.

Dava gerekçesinde bakanlığın değişikliğiyle halkın kullanımına açık sahil alanlarının çok azaldığı, kullanım durumu değiştirilerek yapılan planlamanın şehircilik ilkelerine, planlama esaslarına, imar ve kıyı mevzuatına aykırı olduğu kaydedildi.

‘ALANIN GERİ ALINMASI İÇİN MÜCADELE VERECEĞİZ’

Serik Belediyesi’nden yapılan açıklamada Seriklilere şöyle seslenildi:

“Belek ve Kadriye Mahallelerinde bulunan günübirlik alanlarda yer alan her kum tanesinin üzerinde Seriklilerin hatırası ve hakkının olduğu bilinci ile göreve geldiğimiz günden bu yana günübirlik alanların geri alınması için verdiğimiz mücadelenin onda biri zamanın Belediye Başkanları tarafından verilmiş olsaydı, şu anda günübirlik alanlar hala halkımızın kullanımında olacaktı.”

HUKUKİ MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ’

“Yapılan hatalı uygulamalar ile 3. sahıslara kiraya verilmesi sonucunda Serik halkının yıllardır kullanamadığı ve bu duruma gelen günübirlik alanların geri alınması için hukuki mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz. Sahilime Dokunma çağrısı yaparak tüm hemşehrilerimize saygıyla duyurulur.”

Serik Belediyesi’nin açıklaması şöyle:

SAHİLİME DOKUNMA!

“Kıymetli Hemşehrilerim, uzun zamandan beri ilçemizin en önemli gündemi olan günübirlik alanlarla ilgili bilgi kirliliği nedeni ile açıklama yapma zorunluluğu hasıl olmuştur.

Belek Mahallesinde bulunan Günübirlik Alan 27.07.1990 tarihinde 178.132 m2 olarak 20 yıl Serik Belediyesi’ne tahsisi yapılmıştır. Tahsisi yapılan bu alan bölünerek 24.06.1997 tarihinde Serik Belediyesi Başkanlığı’na 83.034 m2 Kamping Alanı olarak tahsis edilmiştir. Amacına uygun kullanılmaması nedeniyle 27.04.2011 tarihli Arazi Tahsis Daire Başkanlığı kararı ile tahsis iptal edilmiştir. 83 dönüm Serik belediyesine ayrılan Kamping alanının kiraya verilmesinden dolayı Serik Halkı tarafından kullanılamadığı herkesin malumudur. Bu alanın iptal edilerek Vatandaşımızın kullanımına engel olanlar maalesef bugün sosyal medyada hiç suçları yokmuş gibi en çok konuşanlardır. Bu durum zaten vatandaşlarımız tarafından da çok iyi bilinmektedir.

06.01.2006 tarihinde Belek Belediye Başkanlığı’na 95.122 m2’lik Günübirlik Tesis Alanı 20 yıl süreli Tahsis edilmiştir. 02.09.2013 tarihinde 70148 sayılı Turizm Bakanlığı yazısı ile tahsis iptal edilmiştir.

08.05.1997 tarihinde Kadriye Belediyesi’ne 124.788 m2’lik Günübirlik Tesis Alanı Tahsis edilmiştir. 04.09.2013 tarihinde Tahsis, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından iptal etmiştir.

Göreve geldiğimizde daha önce tahsisi iptal edilen bu alanların tekrar ilçemize kazandırılması adına, Kültür ve Turizm Bakanlığı bürokratları ve Kültür ve Turizm Bakanı ile görüşmeler hızla başlatılmıştır. Kültür ve Turizm Bakanı ile yapılan birçok görüşmenin ardından Bakan tarafından bizzat Günübirlik Alanların Serik Belediyesi’ne verileceğine dair söz verilmiştir. Buna istinaden ilçemizde Milletvekillerimiz ve ilçe başkanlarımız ile birlikte basın açıklaması yapılmıştır.

Ancak Belek Mahallesinde bulunan Kamping, Belek Günübirlik Alanı, Orman Yangın Üssünün bulunduğu kullanımların düzenlenmesine ilişkin İmar Planı Değişikliği ile Kadriye Mahallesinde yer alan Kadriye Günübirlik Alanının bulunduğu bölgede “Günübirlik Tesis Alanı” kullanımlarının İmar Planı Değişikliği ile küçültüldüğü görülmüştür.

Plan değişikliğinin halkın kullanımını engellediği ve Serik Belediyesi ve Seriklilerce kabul edilemeyecek olması nedeniyle idaremizce ve çok sayıda vatandaş tarafından itiraz edilmiş ancak Kültür ve Turizm Bakanlığının 09.04.2020 tarih ve E 299818 sayılı yazısı ile dava konusu planlara yapılan itirazlarımız reddolunmuştur.

Plan üstünde yapılan değişiklik ile halkın kullanımına açık sahil alanlarının çok azaldığı, kullanım durumu değiştirilerek yapılan planlamanın şehircilik ilkelerine, planlama esaslarına, imar ve kıyı mevzuatına aykırı olduğu gerekçesiyle işlemlerin iptali istemiyle 14/04/2020 tarihinde 2020/406 E. ve 2020/407 E. Dosya numarası ile Antalya 3. İdare Mahkemesi nezdinde Serik Belediyesi tarafından davalar açılmıştır.

Ayrıca Sivil Toplum Kuruluşları ve Serikli Hemşehrilerimiz tarafından da dava açmış olan ve Serik’in Hukuki Mücadelesine destek verenlere ayrı ayrı teşekkür ederiz.

Belek ve Kadriye Mahallelerinde bulunan Günübirlik Alanlarda yer alan her kum tanesinin üzerinde Seriklilerin hatırası ve hakkının olduğu bilinci ile göreve geldiğimiz günden bu yana Günübirlik Alanların geri alınması için verdiğimiz mücadelenin onda biri zamanın Belediye Başkanları tarafından verilmiş olsaydı, şu anda Günübirlik Alanlar hala halkımızın kullanımında olacaktı.

Yapılan hatalı uygulamalar ile 3. Şahıslara kiraya verilmesi sonucunda Serik Halkının yıllardır kullanamadığı ve bu duruma gelen Günübirlik Alanların geri alınması için hukuki mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz.

Sahilime Dokunma çağrısı yaparak tüm Hemşehrilerimize saygıyla duyurulur.”

Korku dolu anlar! Yol çöktü vatandaşlar tahliye edildi!

‘Kim Jong-un dublör kullandı’ iddiası