“AKP için canımı veririm” diyen tütüncü Erdoğan’a seslendi

Yayın tarihi: 5 Temmuz 2021 Pazartesi 3:03 pm - Güncelleme: 5 Temmuz 2021 Pazartesi 3:04 pm

Adıyaman’da tütüncüler, izin almadan satış yapan tütün üreticisine hapis cezası getiren ve 1 Temmuz’da yürürlüğe giren tütün yasasını protesto etti. “AKP için canımı veririm” diyen bir tütüncü AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’a seslenerek “Adıyaman’ı sahipsiz bırakmayın” dedi.

Tütüncüler, yürürlüğe giren tütün yasasını protesto etmek için Adıyaman Valiliği önünde bir araya geldiler. Adıyaman ile bağlantılı bazı yolları trafiğe kapatan tütüncülerden Halit Bozkır, “Sayın Tayyip Erdoğan’a sesleniyorum. Lütfen Adıyaman’ı sahipsiz bırakmayın. Adıyaman’da biz size yüzde 80 oy çıkarıyoruz. Lütfen sesimiz duyun. Bir kilo tütüne 6 yıl hapis cezası verecekler, lütfen başkanım siz bize yardımcı olun, milletvekillerimiz bize yardımcı olmuyor” ifadelerini kullandı.

Tütün satışına getirilen hapis cezasını protesto etmek için Adıyaman Valiliği önünde kendini yakma girişiminde bulunan Halit Bozkır, ANKA’ya konuştu. Bozkır, kömür beldesinde ikamet ettiğini ve AKP’den eski belediye encümen üyesi olduğunu belirterek şunları söyledi:

“Tütün bizim ekmeğimiz, bu tütün olmasa biz acımızdan ölürüz. Ben kendim AK Parti’liyim, AK Parti’yi seviyorum, onlar için canımı da veririm. Gerçekten bize yanlış yapıyorlar. Adıyaman’da AK Parti’ye yüzde 80 oy çıkartıyoruz. Bu tütün yasasını kaldırsınlar, gerçekten millet çok perişan. Benim 7 tane çocuğum var, vallahi billahi ben okula gönderemiyorum. Ben kız çocuğumu gönderemedim dershaneye, bir oğlumu gönderdim hala borcum da var ve borcumu veremiyorum. Eğer bu tütün kalkarsa hepimiz ölürüz. Biz ne yapalım? Sayın Tayyip Erdoğan’a sesleniyorum, lütfen Adıyaman’ı sahipsiz bırakmayın, Adıyaman’da biz size yüzde 80 oy çıkarıyoruz. Lütfen sesimiz duyun. Bir kilo tütüne 6 yıl hapis cezası verecekler, lütfen başkanım siz bize yardımcı olun, milletvekillerimiz bize yardımcı olmuyor.”

Tütün üreticilerinden eylem: Tırşikçi kapitalistlere hayır!