AKP Hatay Milletvekili Yayman: İki abim, eşleri, ablam, eniştem, çocukları enkaz altında

Yayın tarihi: 6 Şubat 2023 Pazartesi 11:40 am - Güncelleme: 6 Şubat 2023 Pazartesi 8:51 pm

AKP Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, ailesinin enkaz altında kaldığını duyurdu. Yayman, “Benim 2 abim, eşleri, ablam, eniştem, çocukları enkazın altında.” dedi. 

Kahramanmaraş merkezli deprem Hatay dahil olmak üzere toplam 10 ili etkiledi. AFAD, şu ana kadar 1.651 kişinin yaşamını yitirdiğini açıkladı. Türkiye’de depremzedeler için seferberlik başlatıldı. Bünyesinde arama kurtarma ekibine sahip olan kurum ve kuruluşlar, deprem bölgelerine ekipleri sevk etti.

Hatay’daki deprem ile ilgili bilgi vermek için CNN Türk yayınına katılan AKP Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, ailesinin göçük altında kaldığını duyurdu. Yayman, şunları dile getirdi:

“Gözükenden daha büyük hasarlarda binalarımız var. Türkiye’ye çağrımız dua etsinler bize. Deprem gerçekten devletimizi milletimizi korusun. Çok büyük deprem yaşadık. En son 500 yıl önce yaşanan deprem. Kahramanmaraş’ta oldu ama Hatay’da çok hissedildi. Enkaz binamız çok fazla. Vatandaşlarımız panik olmasınlar. Serin kanlılıklarını muhafaza etsinler. Yollara çıkmasınlar, telefonları meşgul etmesinler. Çok fazla hasarlı binamız var.

Benim 2 abim, eşleri, ablam, eniştem, çocukları enkazın altında. AFAD yetkilileri, UMKE yetkilileri yoldalar. Yollarda çok büyük yarılmalar oluştu ,hasarlar var. Herkes seferberlik halinde”

 

Kahramanmaraş’ta 7,4’lük deprem! 284 ölü 2 bin 323 yaralı