AKP Grup Başkanvekili: “İmamoğlu kazanmadı, biz hediye ettik”

Yayın tarihi: 16 Eylül 2019 Pazartesi 11:24 pm - Güncelleme: 16 Eylül 2019 Pazartesi 11:24 pm

AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan, İBB seçimleri için “İmamoğlu kazanmadı, biz hediye ettik” dedi.

AKP Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, Habertürk TV’de yayınlanan Açık ve Net programında gündeme dair açıklamalarda bulundu. Turan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı (İBB) seçimi için “İmamoğlu kazanmadı, biz hediye ettik” dedi.

“17 yılda hatalar olmuştur”

Turan, partisi içinde yaşanan istifalara değinerek “AK Parti kendi geleneklerini güncelleyen parti. AK Parti, kuruluş felsefesinden asla vazgeçmedi. Biz bir üyemizin istifasını bile üzüntüyle karşılarız. Keşke Davutoğlu, keşke o vakfın başkanlığında olup hizmet etseydi. İstifa etmesi başka mesele. Partiden ayrılan isimler son seçimde aday adayıydılar. Tabii ki 17 yılın içinde hatalar olmuştur” diyen Turan, şunları kaydetti:

“Ahmet Davutoğlu şimdilerde ortak akıldan bahsediyor ama Başbakanken 4 danışmanıyla tüm Türkiye’yi idare etmeye çalışıyordu. Sayın Davutoğlu’nun döneminde arkadaşlarımız Türkiye’yi yönetmeye talipti. Ben 17 Aralık’ta da milletvekiliydim. 15 Temmuz gördük. FETÖ’cü olan 15-20 milletvekili gitti biz daha da kenetlendik. Benim hiçbir endişem yok.

Halkımız bize ‘Erdoğan’la olun’ diye oy verdi. Ben biliyorum ki Erdoğan’sız Bülent Turan Çanakkale’de bir hiçtir. Erdoğan’la yürürsek kıymetimiz var. Bizim vekillerimizin hepsi de aynı kanaatte. Yeni kurulacak partilere hiçbir şans vermiyorum. Halkın talepleri değişiyor, AK Parti bunu okumalı”

“İmamoğlu İstanbul’da kazanmadı, biz hediye ettik”

Turan, 23 Haziran’da yenilenen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimini de değerlendirdi. “İmamoğlu İstanbul’da kazanmadı, biz hediye ettik tabiri caizse” diyen Turan, “Bir daha İmamoğlu’nun İstanbul kazanma ihtimali yok. Yeni dönemde İstanbul tekrar AK Parti’nin olacaktır” görüşünü dile getirdi.