AKP Gençlik Kolları Belediye Meclisi’ni bastı!

Yayın tarihi: 2 Aralık 2021 Perşembe 1:41 pm - Güncelleme: 13 Ocak 2022 Perşembe 5:19 pm

CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ve AKP’li Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak arasında yaşanan tartışmanın ardından AKP Gençlik Kolları üyeleri Mersin Belediye Meclisi’ni bastı. Kalabalık bir grupla Meclis’in içine girmeye çalışan kişilerin görüntüleri güvenlik kameralarına yansıdı.

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi oturumunda CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ile AKP’li Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak arasındaki tartışma çıkmıştı. Gerilimli geçen kasım ayı ikinci oturumundaki tartışmanın ardından AKP Gençlik Kolları Belediye Meclisi’ni bastı.

İddialara göre Emniyet Müdür Yardımcısı da saldırgan gruba müdahale etmezken; polis ekiplerine talimat vermedi ve olaylara seyirci kaldı.

Görüntülerde AKP’li grubun Meclis salonuna girmeye çalıştığı ve gruba müdahale edilmediği görülüyor.

CHP’Lİ BAŞARIR: O ELLERİ KIRARIZ!

TELE1’e konuşan CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır:

“Akdeniz’in AKP’li Belediye Başkanı, organize bir şekilde Meclisi basmaya çalıştı. Görüntülerde AKP’nin ilçe başkanları var. Millete küfür ediyorlar. Polis müdahale etmiyor. Mersin Belediye Başkanı’mız bizim gözbebeğimizdir. Bu organize suçları yapanlar bilsin ki,  ona uzatılan elleri kırarız” dedi.

Başarır, kamera görüntülerini sosyal medya hesabından paylaşarak şunları söyledi:

“MBB Meclis’inde AKP Akdeniz Bld. Bşk. Mustafa Gültak meclis adabına uymayan tavırlar sergiledi ve AKP’li bir grubu çağırarak meclisi bastırmaya kalkıştı. Daha vahimi emniyet olaylara seyirci kaldı.

Mersin Valisi Ali İhsan Su!
Siz AKP’nin valisi değilsiniz!

Kendinize gelin!”

NE OLMUŞTU?

Toplantının ilerleyen saatlerinde CHP’li Vahap Seçer ile AKP’li Mustafa Gültak arasında Çamlıbel Su Sporları Merkezi projesiyle ilgili tartışma yaşandı.

Gültak, bu konuda konuşma yapmak isteyince Seçer, gündem dışı konuşmaların uzadığını söyleyerek konuşmaya izin vermemişti. Bunun üzerine Gültak yerinden kalkarak, canlı yayın yapan yerel televizyon kameralarının önünde geçip açıklama yapınca CHP’li başkandan uyarı almıştı. Gültak, uyarılara rağmen konuşmasını sürdürünce, CHP’li Seçer, “Buranın horozu sen misin” diyerek tepki göstermiş ve ardından da oturuma ara vermişti.

 

Mersin Belediyesi’nde olaylı meclis toplantısı