AKP, Dursun Çiçek ve İlker Başbuğ hakkında suç duyurusunda bulunuyor…

Yayın tarihi: 7 Şubat 2020 Cuma 1:10 pm - Güncelleme: 7 Şubat 2020 Cuma 4:08 pm

AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, “Avukatlar 6 kişi adına hem Dursun Çiçek ve İlker Başbuğ hakkında suç duyurusunda bulunacağız” dedi.

Elitaş, “Parlamenter olan milletvekili arkadaşlarımızın bu işi düşünmesi gerekir. Parlamentoyu bombalayan bir terör örgütünü yeni gördük. Parlamentoyu susturmak için yapılan bir icraat olduğunun bunun görünmesi gerekir.” diye konuştu.

Elitaş’ın açıklamalarından başlıklar şöyle:

“Büyük bir iftira, yazıktır, günahtır.”

“Parlamento tehdit olarak algılanabilir.”

“(Özgür Özel ve Kemal Kılıçdaroğlu’na) Bu parlamentonun hukukunu korumak mecburiyetindeyiz.”

“Biz parlamentonun namusunu korumakla görevliyiz; her darbe önce parlamentoyu itibarsızlaştırarak yapılmıştır.”

“Bugün FETÖ’nün Türkiye’de en palazlanmasının sebebi 28 Şubat’tır.”

“Gece yarısı gelmiş şöyle olmuş böyle olmuş meselesi değil.”

“Arka sıralardaki kanun tasarısını danışma kurulu önerisiyle öne çıkıyoruz. Arkasından 19:30, sayın Adalet bakanı geliyor biz önergeleri hazırladık diyor. ‘Bakın bunu muhalefet kabul ederse biz evet deriz’ diyorum. Arka odaya geçip konuşup bir saate yakın tartışıyorlar. 20.30, gelip sayın bakan muhalefet ile anlaştık diyorlar. Önergeler tamam mı, tamam. İmzalayıp veriyoruz. Konuştukları ile aynı mı diye muhalefet bakıyor. Aynı. 11:30 civarında kanuna geçiyoruz. Gruplar adına konuşmalar oluyor sonra maddelerine geçilmesi kabul ediliyor. Hiç konuşulmadan oylanıyor. Her bir madde için siyasi parti gruplarının 10’ar dakika konuşma hakkı vardır. Her bir madde için 7 önerge verme hakkı vardır. Toplamda 160 dakikalık bir süre geçiyor bir kanun maddesinin geçmesi için. Başbuğ ‘un itiraz ettiği o madde ikdası. Komisyonun orada hazır bulunması gerekir. 15 kişi orada oturup evet katılıyoruz diyor. Her siyasi partinin yine konuşma hakkı var, bunlar da kullanılmıyor ve bu 12 maddelik yasa 13 dakikada bitiyor. Bu uzlaşma olmasa bu kadar sürede biter mi? Oradaki CHP adına olan arkadaşımız eski bir baro başkanı. Özel beni uyuttular kumpasa getirdiler dese doğrudur. Ama biz Türk Ceza Mahkemesi’ni konuşuyoruz. Oradaki arkadaşımız kelime kelime inceledik diyor.”

“Bakın o yasal düzenleme çok doğru bir düzenlemeydi.”

“Olay 23 Haziran 2009’da Deniz Baykal’ın grup konuşmasıyla başlıyor. Bizim 25 Haziran’da konuştuğumuz kanun maddesini tarif ediyor.”

“Eğer cuntacılar varsa cunta askeri mahkemelerde yargılanmasın sivil mahkemelerde yargılansın diyor. Özel hâlâ bu iddiada bulunuyorsa aklında eski cuntacılara yol gösterme vardır. Eğer özel bunun iddiasındasınız diyorsa birileri kendi konumundan fırsat kollayarak tecavüz yaparsa, darbe yapmaya heveslenirse bunlar yargılanmasın diyor.”

“(FETÖ’nün siyasi ayağı var mı?) Bütün siyasi partilere girmiş olabilir.”

“AK Parti’ye sızamaz hale geldi başka partilere sızabilir. Şu anda bütün siyasi partiler FETÖ ile çok hassas olduklarından dolayı bunlara imkân verdiklerini düşünmüyorum.”