AKP, CHP’yi mi takip ediyor? PTT’nin ücretsiz maske dağıtımında dikkat çeken detay

Yayın tarihi: 6 Nisan 2020 Pazartesi 11:15 am - Güncelleme: 6 Nisan 2020 Pazartesi 11:15 am

Yeni tip koronavirüs Covid-19 ile mücadele kapsamında maske dağıtacağını duyuran büyükşehir belediyelerinin ardından iktidarda maske satışından vazgeçti. İktidar, PTT aracılığı ile maske dağıtılacağını açıkladı.

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadele kapsamında, toplu alanlarda maske takma zorunluluğunun getirilmesinin ardından, büyükşehir belediyelerinin maske kullanmadan toplu taşıma araçlarına binilmesini yasakladı.

Toplu alanlarda maske kullanımının zorunlu hale getirilmesiyle birlikte Gümrük ve Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, yurttaşlara belirli noktalarda maske satışı yapılacağını açıklamıştı. Bu skandal açıklamaları CHP’li belediyelerin ücretsiz maske dağıtımı sonrası iktidarda PTT üzerinden ücretsiz maske dağıtımını duyurdu.

‘GELİŞME VAR DEĞİL Mİ’

CHP’li İstanbul eski milletvekili ve Parti Meclisi üyesi Eren Erdem Twitter hesabı üzerinden tepki gösterdi. Erdem, maske dağıtımıyla ilgili, “Zorunlu maske kullanımı getirdikten sonra, maskeleri ücret karşılığı satacaklarını söylemişlerdi. Hemen ertesi gün tüm CHP’li belediyelerin ücretsiz dağıtıma başlaması üzerine, bugün hükümet PTT üzerinden ücretsiz maske dağıtımı duyurdu. Gelişme var değil mi?” ifadelerini kullandı.