AKP: Biz gelmeden önce ülkede kadın kelimesi yoktu

Yayın tarihi: 24 Haziran 2020 Çarşamba 11:16 pm - Güncelleme: 24 Haziran 2020 Çarşamba 11:16 pm

AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin, Meclis’ye yaptığı konuşmada “Bu ülkede AKP gelene kadar kadın kelimesi yoktu” ifadelerini kullandı.

18 yıllık AKP iktidarında kadın cinayetleri ve kadına yönelik şiddetin artışına hiçbir geçerli önlem almayan ve kadınların en önemli haklarını koruyan İstanbul Sözleşmesi’ni uygulamamakta ısrar eden AKP’nin Grup Özlem Zengin, AKP öncesi dönemde kadının adı olmadığını öne sürdü.

Nurtaç Canan’ı öldürmeye çalışan Ragıp Canan tutuklandı

‘Siz kadınları bizden daha çok mu tutuyorsunuz? HDP kadınları bizden daha fazla savunacak en son partidir’ diyen Zengin şöyle konuştu:

“Bu ülkede AK Parti gelene kadar kadın kelimesi yoktu Türkiye’de. Partimizin daha evvel yaptığı kadın kongresinde şunu söylemiştim. Eğer Türkçe’de kelimelerin dişisi, erili olsaydı bir kadın kelimesi olurdu. AK Parti’yi inşaa eden kadınlardır. O yüzden ben, kadın, erken arkadaşlarımız ve Sayın Cumhurbaşkanımız biz yaptığımız çalışmalarda kadınların hayatını kolaylaştırmak için gayret ediyoruz.

Sokak ortasında kadın cinayeti! Hatice Çelik kocası tarafından öldürüldü

Giresun’da kadın cinayeti!

Sosyal güvenlikten, sağlık hizmetine aile politikalarımızda önce kadın vardır. Türkiye’de cinayetler gibi problemler var mıdır? Vardır… Bunu da çözmek için uğraşıyoruz Önümüzdeki günlerde bu konuda kanunların daha işler haline gelmesi için gayet sarf ediyoruz. Şu Meclis’te ortaklaşacağız bir konu varsa kadın meselesidir. Siz kadınları bizden daha çok mu tutuyorsunuz? HDP kadınları bizden daha fazla savunacak en son partidir.”

Kadın cinayetleri virüs tanımıyor! Türkiye’de son 10 günde ev içinde 10 cinayet yaşandı