AKP, asgari ücret zammının sinyalini verdi

Yayın tarihi: 7 Kasım 2021 Pazar 3:54 pm - Güncelleme: 7 Kasım 2021 Pazar 3:54 pm

AKP Grup Başkanvekili Cahit Özkan, asgari ücret zammına ilişkin konuştu. “Asgari ücret düzenlemesi vatandaşımızın yüzünü güldürecek” dedi.

Tv100 ekranlarında yayınlanan ‘Pazar Siyaseti’ programına konuk olan AKP’li Cahit Özkan, asgari ücret ve emekli maaşlarına yönelik açıklama yaptı. “Emeklilik sistemimiz Türk tipi, refahımız Almanya gibi olacak” diyen Özkan, şöyle konuştu:

“Salgının bütün sosyal ve ekonomik sıkıntılarını bertaraf edecek yeni müjdelerimiz olacak. Asgari ücret düzenlemesi için bir rakam belirtemem. Birçok çalışma gerektiren bir konu bu. Alım gücü kuvvetlenecek. Vatandaşımızın memnuniyetini sağlayacak bir rakam olacak. Salgının ekonomik etkilerini sıfırlayacak, salgın öncesi dönemdeki ekonomik ortamı inşa edecek, vatandaşlarımızın ekonomik sıkıntılarını giderecek bir rakam olacak.”

“EMEKLİLİK TÜRK TİPİ, REFAH ALMANYA”

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) hakkında değerlendirmelerde bulunan Özkan şöyle devam etti:

“Emeklilik maaşıyla geçinilmesi mümkün değil’ bu tarz cümleler duyuyoruz. Biz de bunları duyuyorsak, Almanya nasıl bir emeklilik sistemi uyguluyorsa onu yapmamız lazım. Emeklilik sistemimiz Türk tipi olacak, refahımız Almanya gibi olacak. Bunu dünyada başarabilen başka bir ülke yok. EYT’liler bizim milletimizin meselesidir. 90’ların popülist düzenlemesine dönüp, yine gençlerimizin verimli olduğu çağlarda emekliliğe sevk etmek ve emeklilik maaşıyla geçinemedikleri bir emeklilik düzenlemesinin hayata geçirmekse biz bunu yapmayacağız. Fakat ‘önceden çalışma hayatına girmiş, staj yapmış ama sigortalılığa dahil edilmemiş’ gibi konularda değerlendirme ve çalışma yapılabilir. Eski düzene dönersek milletimize zarar veririz”

Asgari ücret alan yurttaş: İntihar edeceğim, sorumlusu devlettir