AKP 7. Olağan Büyük Kongresi’nin sloganı belli oldu

Yayın tarihi: 19 Mart 2021 Cuma 10:17 am - Güncelleme: 19 Mart 2021 Cuma 10:17 am

AKP Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, Ankara Spor Salonu’nda düzenlenecek büyük kongrenin hazırlıklarına ilişkin konuştu. Ünal, partisinin 7. Olağan Büyük Kongresi’nin sloganını, “Türkiye için güven ve istikrar” olarak belirlediklerini açıkladı.

AKP’nin 7. Olağan Büyük Kongresi’ne 11 siyasi partiyi davet ettiklerini dile getiren Mahir Ünal, şunları söyledi: “Büyük kongrede ‘Türkiye için inandığın yolda yürü’ diyeceğiz. Bu kongre aslında diğer il kongrelerine de bir cevap oluşturacak çünkü biz kongrede Türkiye için neye inanıyoruz, neyin mücadelesini veriyoruz ve yolculuğumuz neyin yolculuğu bunun cevabı olacak aslında. AK Parti’nin 19 yıllık iktidarında görmemiz gereken önemli bir şey var, bir parti düşünün 20 yaşında ve bunun 19 yılı iktidar.”

“YENİ BİR MYK OLUŞTURACAK”

Cumhuriyet’te yer alan habere göre Ünal, kongrenin ardından AKP MKYK’de yapılması planlanan değişikliklere ilişkin soru üzerine ise şu değerlendirmeyi yaptı: “Doğal olarak 2023 seçimlerini gerçekleştirecek kadrolar oluşturulacak. AK Parti’nin temel özelliklerinden bir tanesi, AK Parti’de siyaset, makam ve mevki siyaseti değil, görev ve sorumluluk siyaseti vardır. Tabii ki bir bayrak değişimi olacak, yeni arkadaşlarımız gelecek, il kongrelerimizde yaklaşık yüzde 70’lik bir yenileşme oluşturduk, kadın ve gençlik kollarımızla beraber şimdi büyük kongrede, Cumhurbaşkanımız yeni bir kadro, yeni bir MKYK oluşturacak.”

Murat Yetkin yazdı: AKP’de kongre öncesi çatlaklar