AKP 3 kişinin üzerini çizdi!

Yayın tarihi: 24 Mayıs 2021 Pazartesi 9:11 pm - Güncelleme: 24 Mayıs 2021 Pazartesi 9:11 pm

İstanbul Büyükşehir Belediye(İBB) Meclisi AKP grubunda İmar Komisyonu’ndaki Yüksel Akyol, Osman Demir ve Mustafa Nuri Kalyoncu’nun görevine son verildi.

AKP İstanbul İl Yönetimi’nde yaşanan değişim, İstanbul Büyükşehir Belediye(İBB) Meclisi AKP grubuna da yansıdı. AKP, İBB Meclisi İmar Komisyonu’ndaki 5 üyeden 3’ünü değiştirdi. CHP’nin komisyondaki 3 üyesi yerini korudu.

İBB Meclisi’nin bugün yapılan toplantısında komisyon seçimleri yapıldı. İBB Meclisi’nde çoğunluğu elinde bulunduran AKP grubu, bütün komisyonlarda da çoğunluk üyesine sahip durumda. İstanbul’daki imar düzenlemelerinde en etkin konuma sahip, İmar Komisyonu’nda 5 AKP’li 3 CHP’li üye bulunuyor.

İBB Meclisi’ndeki AKP Grubu, İmar Komisyonu’ndaki 5 üyesinden 3’ünü değiştirdi. İmar Komisyonu’nun başkan ve vekili ile birlikte bir üyeyi de değiştirdi. Komisyon Başkan inşaat mühendisi Yüksel Akyol, Başkanvekili inşaat mühendisi Osman Demir ile üye şehir ve bölge plancısı Mustafa Nuri Kalyoncu görevden alındı.

Yerlerine harita ve kadastro mühendisi Mehmet Yiğit, inşaat mühendisi Abdülnasır Şimşek ve inşaat mühendisi Umut Durak getirildi. İnşaat mühendisi Adnan Zeki Bostancı ile mimar Eyüp Dursun yerlerini korudu. Rize Çayeli doğumlu Adnan Zeki Bostancı’nın komisyon başkanlığına getirilmesi bekleniyor.

CHP ise komisyondaki üyelerini değiştirmedi. Sedat Özkan, Erkan Erdoğan ve Sebahattin Öztürk’ün İmar Komisyonu üyeliği devam ediyor.