AKOM’dan İstanbul’a ‘aşırı yağış’ uyarısı! “Gece yarısına kadar etkisini sürdürecek”

Yayın tarihi: 29 Kasım 2023 Çarşamba 7:04 pm - Güncelleme: 29 Kasım 2023 Çarşamba 7:04 pm

Fırtına ve sağanağın vurduğu İstanbul için İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM)’nden aşırı yağış uyarısı yapıldı.  Vali Davut Gül ise, “İstanbul genelinde yağışlar azalmakla birlikte gece yarısına kadar etkisini sürdürecek” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM)’nden yapılan açıklamada, vatandaşların dere yatakları ve çevresinden uzak durmaları, zorunlu olmadıkça trafiğe araçlarıyla çıkmamaları ve bodrum katlarında yaşayanların dikkatli olmaları konusunda uyarıda bulundu.

AKOM’dan İstanbul için kritik güncelleme! Fırtına saati öne çekildi

Acil durumlarda Alo 153 Çağrı Merkezi’ne ulaşabileceği bildirilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Sabah saatlerinden itibaren özellikle Avrupa Yakası genelinde etkili olan sağanak neticesinde İstanbul’un farklı bölgelerinde metrekareye 30 ila 75 kilogram aralığında yağış kaydedilmiştir. Yağışların Avrupa Yakası güney bölgeleri ile Anadolu Yakası genelinde akşam saatlerine (21.00) kadar kuvvetli şekilde etkili olmaya devam edeceği, ardından gücünü azaltarak gece saatlerine (01.00) kadar devam etmesi beklenmektedir”

Açıklamada, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli olmalarının önem arz ettiği kaydedildi.

VALİ DAVUT GÜL’DEN İSTANBULLULARA UYARI

Öte yandan İstanbul Valisi Davut Gül, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “İstanbul genelinde yağışlar azalmakla birlikte gece yarısına kadar etkisini sürdürecek. Evini su basan ya da su basma riski bulunan hemşehrilerimiz 112 veya kaymakamlıklara müracaat ettiği takdirde misafir ediyoruz, geçmiş olsun” ifadelerini kullandı.

Kaynak: TELE1