Akkuyu santrali otobüsü kaza yaptı, işçiler otobüsten fırladı

Yayın tarihi: 22 Şubat 2022 Salı 8:52 am - Güncelleme: 22 Şubat 2022 Salı 6:09 pm

Akkuyu Nükleer Santral Şantiyesine işçi götüren iki otobüs kaza yaptı. Mersin Tabip Odası Bakanı Mehmet Antmen’in TELE1’e verdiği bilgilere göre kazada 40 işçi yaralandı. Hastaneye kaldırılan 19 işçi taburcu edilirken bir işçinin de durumunun ağır olduğu öğrenildi.

Kötü çalışma barınma ve beslenme koşullarının artarak devam ettiği Akkuyu Nükleer Santral inşaatında , yağışın olduğu Mersin Gülnar Sipahili’de yolun kayganlaşması nedeniyle Akkuyu Nükleer Santraline işçi taşıyan servis kaza yaptı.

Akkuyu’da işçiler ayaklandı: Yönetim istifa

TELE1’in Mersin Tabip Odası başkanı Mehmet Antmen edindiği bilgilere göre, kazada ilk bilgilere göre 19’u ağır 40 işçi yaralandı. Antmen, kazanın santralin dışında gerçekleştiğini söyleyerek, “Servis, yola dökülen mazot nedeniyle kaymış ve yuvarlanmış 40 işçi yaralanmış Silifke, Anamur ve Bozyazı’ya götürülmüşler. Ölüm henüz yok ancak 19 işçi yaralı” ifadelerini kullandı.

Çevre ve Doğa Derneği başkanı Sabahat Arslan ise kaza yapan otobüs firmasından aldığı bilgileri TELE1 ile paylaştı. Arslan 2 aracın kaza yaptığını. Birinin yan yattığını ve diğerinin uçuruma yuvarlandığını söyledi.

Akkuyu Nükleer Santrali işçilerinden zam eylemi

Kaza yerine çok sayıda ambulans sevk edildi. Kazada yaralananlar olay yerine çağrılan ambulansla civardaki hastanelere sevk edilirken, gelen ilk bilgilere göre servis aracının çarptığı araçtaki bir kişi hayatını kaybetti.