Akkuyu Nükleer Santrali’nde patlama! Bu santral Türkiye’nin belası oldu

Yayın tarihi: 31 Ekim 2021 Pazar 3:14 pm - Güncelleme: 28 Şubat 2022 Pazartesi 1:17 pm

Mersin’de yapımı devam eden Akkuyu Nükleer Güç Santrali alanındaki bir trafoda, henüz bilinmeyen bir nedenle patlama ve yangın meydana geldi. 2 işçinin yaralandığı söylenirken, CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, “Bu nükleer santral Mersin’in, Türkiye’nin belası olmuştur” dedi.

Mersin Akkuyu Nükleer Santrali’nde elektrik trafosunun patlaması sonucu yangın meydana geldi. Trafonun patlaması çalışanlara ve çevredeki yaşayanlara gergin anlar yaşattı. Patlama görüntüsü ile açıklama yapan CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, “Bu nükleer santral Mersin’in, Türkiye’nin belası olmuştur” dedi.

Başarır, bu nükleer santralla Mersin’e, Akdeniz’in dibine ‘dinamit’ yerleştirildiğini belirterek sözlerini şöyle sürdürdü:

“Yol çalışmaları için patlatılan dinamitler sayesinde çevre evlerde büyük hasarlar oluştu. Şimdi de trafosunda yangın çıkıyor. Daha önce de söylemiştim, bu nükleer santralle Mersin’e, Akdeniz’in dibine dinamit yerleştiriyorlar. Dünyanın en pahalı elektrik enerjisini Ruslardan satın alacağımız, nükleer atıkların nerede depolanacağının belirsizliği yetmiyormuş gibi daha yapımında yaşanan can güvenliği sorunları, ileride de denetimsiz, kontrolsüz, bir nükleer santral inşa edileceğinin göstergesidir. Bu nükleer santral Mersin’in, Türkiye’nin belası olmuştur.”

Nükleer santral yapan firma yanan ormanlara göz dikti!