Akkuyu Nükleer Santrali inşaatında yemekhaneyi su bastı

Yayın tarihi: 8 Kasım 2021 Pazartesi 1:09 pm - Güncelleme: 8 Kasım 2021 Pazartesi 1:09 pm

Mersin’de geçen hafta etkili olan yağışlarda, Akkuyu Nükleer Güç Santrali personel yemekhanesine çatıdan sular sızdı. Görüntüler işçilerin kameralarına yansıdı.

Mersin’de yapımı süren Akkuyu Nükleer Güç Santrali inşaatındaki personel yemekhanesi sular altında kaldı. Yemekhaneyi geçen hafta yağan yağmurda su bastığı ortaya çıktı.

Geçen hafta pazartesi ve salı günlerinde etkili olan yağmurun ardından, bir çalışan tarafından çekilen görüntüler, binlerce çalışanın yemek yediği alanın sular altında kaldığını gösterdi.

“TEKRARLAMAMASI İÇİN ÖNLEM ALMASI TALEP EDİLDİ”

Görüntülerin yayınlanmasının ardından Akkuyu Nükleer Güç Santrali’nden (NGS) açıklama yapıldı. Açıklamada, şöyle denildi:

“Akkuyu NGS şantiyesi bölgesindeki şiddetli yağış nedeniyle işçilerin yerleşim alanı dışında bulunan yemekhaneyi su bastı. Binanın bakımından sorumlu yüklenici firmanın, çatının kış mevsimine hazırlık çalışmalarını zamanında tamamlamaması nedeniyle oluşan bu durum üzerine, yüklenici firmadan çatıdaki aksaklıkları bir an önce gidermesi ve yerleşim alanındaki tüm tesislerde bu tür olayların tekrarlamaması için önlem alması talep edildi.

Talebi değerlendiren teknik personel, çatının onarımını ivedilikle gerçekleştirerek çatıdaki tüm sızıntıları giderdi. Şu an bina, normal işlevini yerine getiriyor. Akkuyu Nükleer A.Ş., inşaat personeline ait yerleşim alanlarındaki yemekhaneler ve hizmet odalarının onarım ve bakımından sorumlu yüklenici firmalarının faaliyetlerini denetleyerek, Akkuyu NGS inşat sahasındaki işçilerin güvenliğini ve rahat çalışma koşularını sağlamak için tüm önlemleri almaktadır.”