Akkuyu Nükleer Santrali inşaatında patlama!

Yayın tarihi: 19 Ocak 2021 Salı 8:21 pm - Güncelleme: 20 Ocak 2021 Çarşamba 2:47 pm

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Akkuyu Nükleer Santrali inşaatında patlama meydana geldiğini iddia ederek, “18.20 civarıyla yaşanan patlamadan ötürü, Gülnar bölgesinde kırılmayan cam ve kapı kalmadı” dedi.

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Mersin Akkuyu Nükleer Santrali inşaatında patlama meydana geldiğini ileri sürerek, Twitter hesabından “Mersinlilerin artık huzuru kalmadı! Nükleer Akkuyu Santrali’nde 18.20 civarıyla yaşanan patlamadan ötürü, Gülnar bölgesinde kırılmayan cam ve kapı kalmadı. Yol yakınken, bu yanlıştan vazgeçin. Henüz tamamlanmadan yaşanan bu patlamalar, felaketin habercisi” ifadelerini kullandı.

Emek Partisi: Yol yakınken nükleer santral felaketinden vazgeçilmelidir

”YÖRE HALKI PANİK ALTINDA”

CHP’li Başarır, Akkuyu Nükleer Santrali’nin inşaatının olduğu yerde saat 18.20 sıralarında iki büyük paylama yaşandığını belirtti. Patlamada evler ve binaların hasar aldığını söyleyen Başarır, “Yöre halkı panik altında. Biz artık orada nükleer santralle ilgili bu tehlikeleri, bu sıkıntıları yaşamak istemiyoruz. Kaymakam ve jandarma bilgi vermiyor. Şu anda olay yerindeler. İnsanların evlerinin camları, kapıları, duvarları çatlamış, kırılmış durumda” dedi.

Mersinliler olarak tehlikeyle yaşamak istemediklerini vurgulayan Başarır, “Lütfen nükleer yapacaksanız gidin, deprem bölgesinde olmayan, Mersin dışında daha tehlikesiz bir coğrafyada yapın. Mersin, Mersinli, nükleer santrali Akkuyu’da istemiyor” diye konuştu.

Bir vatandaş, evinde kaydettiği videoda, patlamanın çok büyük olduğunu, evlerinin camları ve pencerelerinin oynadığını söyledi.

PATLAMA ANI

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Mersin Valiliği tarafından yapılan açıklamada, Akkuyu NGS’de planlı patlatma yapıldığı belirtilerek şunlar kaydedildi:

“Akkuyu Nükleer Güç Santrali bölgesinde bugün yapılan planlı patlatma sonucu patlamanın etkisiyle Büyükeceli bölgemizde ev ve seralarda meydana gelen zararların tespitine yönelik zarar tespit komisyonu kurulmuş olup gerekli çalışmalara başlanmıştır. Patlatmayla ilgili gerekli incelemeleri yapmak üzere Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Güvenlik Denetleme Başkanlığından bir ekip görevlendirilmiştir. Konu her yönüyle incelenecek ve sorumlular hakkında gerekli işlemler yapılacaktır.”