Akit yorumcusu: Afganistan, Taliban’la küllerinden doğuyor

Yayın tarihi: 13 Ağustos 2021 Cuma 3:44 pm - Güncelleme: 10 Ağustos 2022 Çarşamba 10:28 am

Akit gazetesi yorumcusu Fatih Uğurlu, Afganistan’da Taliban’ın varlığını savundu. “Taliban eşittir Afganistan halkı” diyen Uğurlu, Afganistan’ın Taliban ile küllerinden doğacağını ifade etti.

Fatih Uğurlu, AKP’ye yakınlığıyla bilinen Akit gazetesinin YouTube sayfasında Taliban’ı değerlendirdi. Halkın Taliban’ın zulmünden kaçtığı bir tabloda Uğurlu, Taliban’ı destekledi. Haber Global’i, gazeteci Fikret Bila’yı ve Milli Güvenlik ve Dış Politika Araştırmaları Merkezi Bilimsel Danışmanı Naim Babüroğlu’nu da hedefine aldı. Uğurlu, Bila ve Babüroğlu için “İkisi de Taliban’ın bir terör örgütü olduğu konusunda Joe Biden’dan daha fazla hemfikir” dedi.

Uğurlu şunları söyledi:

“TALİBAN EŞİTTİR AFGANİSTAN HALKI”

“Amerika, NATO’yu kullanarak Afganistan’ı işgal etti. 20 yıldır Afganistan’da halkın istemediği bir yönetim biçimini dayatmaya çalışıyor. Tabanı olan grup Amerikan işgaline karşı direnen Taliban. Türkiye’de de Amerika’ya gönüllü uşaklık yapanlar var. Haber Global televizyonunda Buket Güler haber programı sunuyor. Gazeteci Fikret Bila ve Aydın Üniversitesi’nden Doktor Naim Babüroğlu konuşuyorlar. İkisi de Taliban’ın bir terör örgütü olduğu konusunda Joe Biden’dan daha fazla hemfikir. Babüroğlu, Taliban’ın Pakistan’da çağ dışı hayat nizami tesis etmeye çalıştığını söylüyor. Amerika ile aynı kafa. Taliban Afganistan’da nasıl bir rejim kuruyorsa oranın halkı mücadele etsin. Kabil’de düşmek üzere. Çünkü halkın kendisi savaşıyor orada. Taliban eşittir Afganistan halkı. Afganistan’da putları yıkan bir Taliban var ve o Taliban ile birlikte Afganistan küllerinden yeniden doğacak.”

Gazni düştü, Taliban Kabil’e yaklaşıyor