Akit yazarından öğretim üyelerine tehdit: Sonları darbecilerin sonu gibi olacak

Yayın tarihi: 17 Temmuz 2021 Cumartesi 7:26 pm - Güncelleme: 17 Temmuz 2021 Cumartesi 7:26 pm

Akit yazarı Ali Karahasanoğlu, Boğaziçi Üniversitesi’ne atanan kayyum rektör Melih Bulu’nun görevden alınmasını ‘darbe’ olarak nitelendirdi. Karahasanoğlu, Bulu’yu protestolara katılan öğretim üyelerini “Sonları 28 Şubat darbecileri ve Balyoz davasındaki sanıklar gibi olacak” sözleriyle tehdit etti.

AKP’ye yakınlığıyla bilinen Akit gazetesi yazarı Ali Karahasanoğlu, “Bulu gitti, darbecilerin gösterisi bitmedi” başlıklı yazı kaleme aldı. Boğaziçi Üniversitesi öğretim üyelerini üniversiteye atanan kayyum rektör Melih Bulu’yu protesto ettikleri için tehdit etti. Yazısında Bulu’nun rektörlüğe atanmasının ardından gösteri yapan öğretim üyelerinin AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından “bir yere not edildiğini” ileri sürerek “Sonları, 28 Şubat darbecilerinin sonu gibi olacak. Sonları, Balyoz davasının elebaşı sanıkları gibi olacak” dedi.

Boğaziçi’nde öğrencileri dövün parası dağıtıldı iddiası

Karahasanoğlu’nun yazısının ilgili bölümü şu şekilde:

“Halkın yüzde 52 oyunu almış olan Cumhurbaşkanı, 6 ay önce kendisinin atadığı rektörü, görevden aldı. Ama bu karara imza atılması için çırpınan ahlaksızları da, bir yere not etti. Tıpkı, kendisine ahlaksızca saldırılar yapılan gazetelerin patronlarını, bir yere not ettiği gibi..

“DAHA ÖNCE NOT ETTİKLERİ GİBİ NOT ETTİ”

Kendisine sopa sallayan darbeci generalleri bir yere not ettiği gibi.. Kendisine tehditler savuran bürokratları, bir yere not ettiği gibi.. Nasıl ki onların hepsinin hakkından geldi.. Şimdi öğretim üyeleri karşısına çıkıyorsa. Nasıl ki, bizim eleştirilerimize rağmen.. ‘Geç kalıyorsunuz. Mağduriyetler artıyor’ dememize rağmen.. Katsayı değişikliği için bekledi ise.. Başörtü yasağının kaldırılması için bekledi ise..

“SONLARI DARBECİLER GİBİ OLACAK”

Şimdi.. Boğaziçi öğretim üyelerini de not etti. Ve şimdilik onların istedikleri gibi, bir karara imza attı.. Ama sevinmesinler.. Sonları, 28 Şubat darbecilerinin sonu gibi olacak.. Sonları, Balyoz davasının elebaşı sanıkları gibi olacak.. Not alsınlar.. Bir yıl sonra.. İki yıl sonra.. Boğaziçi Üniversitesi’ndeki, 6 ay boyunca kamu alanında gösteri yapanlara da dava açıldığında.. “Bu neyin davası” diye şaşırmasınlar..”